UGAL

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, prin Departamentul de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei anunţă desfăşurarea Conferinţei Finale a proiectului Erasmus+ KA2 DIGI@TER nr. 2017-1-FR01-KA202-037291, on-line în data de 26 noiembrie 2020 începând cu ora 10.30. Proiectul european „Digital Territories" - DIGI@TER a fost realizat de un consorţiu alcătuit din entităţi educaţionale şi de formare profesională  din cinci ţări europene: Franţa (coordonator), Belgia, Germania, Portugalia şi Romania, - prin Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi.

Într-o primă etapă, proiectul DIGI@TER  şi-a propus investigarea mediilor profesionale din regiunile de provenienţă ale partenerilor din proiect, cu privire la competenţele transversale (aşa numitele "soft-skills") şi digitale generale cerute viitorilor angajaţi sau necesare angajaţilor din companii şi instituţii.

Rezultatele cercetării pieţei muncii au stat la baza elaborării unei metodologii  prin care, în cadrul unei regiuni europene, se poate determina o rețea de instituţii și entități din mediul educațional care să colaboreaze pentru a dezvolta nivelul de calificare al persoanelor care caută un loc de muncă, sau al angajaţilor din companii. Scopul principal al rețelei este de a activa un model pedagogic şi social specific, prin promovarea educației pentru dezvoltarea competențelor transversale şi digitale ca suport pentru angajabilitate şi productivitate. Modelul propune acțiuni și servicii de formare a profesională orientate pe combinarea cunoștințelor teoretice cu abilități de aplicare practică a acestora.

În  mod particular în proiect, la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galaţi  a fost elaborat prin intermediul Departamentului de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei un portofoliu complet de cursuri practice orientate pe dezvoltarea competenţelor digitale utile la angajare, sau pentru perfecţionarea  persoanelor care utilizează medii de lucru şi de comunicare digitale în activitatea profesională curentă.

O parte dintre aceste cursuri practice au fost incluse în oferta de perfecţionare şi de formare profesională a Departamentului de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic de la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi.

Proiectul DIGI@TER , prin rezultatele obţinute, completeză seria celor 9 proiecte europene de cercetare şi dezvoltare educaţională care au fost realizate în ultimii ani, - sau sunt în curs de implementare -, la Departamentul de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei al Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică: SkillsUp, iLab2, Tecrino, Explain, CertiVet, PVTrainer, ProBM2, EntreNet.

 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email