UGAL

Elena-Alexandra ONICIUC a absolvit în anul 2012 Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul  Universității „Dunărea de Jos” din Galați și a obținut titlul de doctor în domeniul Ingineriei Industriale (2017). Teza sa de doctorat a fost coordonată de doamna prof. dr. ing. Anca Ioana Nicolau și de domnul prof. dr. vet. David Rodriguez Lazaro, de la Universitatea din Burgos, Spania, ca urmare a unui acord de cotutelă între cele două universități. Cercetarea a fost legată de caracterizarea tulpinilor de Staphylococcus aureus meticilino-rezistente izolate din produsele alimentare. 
 
Universitatea din Burgos a premiat, cu ocazia celebrării Zilei universității, toți doctorii cu rezultate deosebite obținute în anul 2017. Decernarea premiilor a avut loc pe data de 2 Martie 2018 în Burgos, Spania, gălățeanca noastră numărându-se printre cei premiați.
 
În prezent, Elena-Alexandra ONICIUC este implicată în evaluarea de risc asupra rezistenței la antibiotice de-a lungul lanțului alimentar și face parte din echipa proiectelor doamnei prof. dr. ing. Anca Ioana Nicolau - ERA-IB SafeFood (Development of a novel industrial process for safe, sustainable and higher quality foods, using biotechnology and cybernetic approach) și, respectiv, SafeConsumE.
 
 
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email