UGAL

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment care are misiunea de a aduce mai aproape știința de societate și de a crește interesul tinerilor pentru cercetare. În fiecare an, la sfârșitul lunii septembrie cercetători din 23 de țări și peste 400 de orașe din Europa celebrează prin întâlnirile cu publicul contribuțiile științei pentru dezvoltarea în mod sustenabil a unei societăți mai bune.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi împreună cu Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) – Sucursala Galaţi organizează joi, 12 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, în Campusul Științei al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Aula „Alexandru Ioan Cuza”, celebrarea Zilei Inginerului Român. La eveniment vor participa reprezentanții mediului academic, mediului preuniversitar, ingineri din diverse domenii de activitate și susținători ai educației din domeniile științei și tehnicii.


În premieră, în această toamnă, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va organiza Admitere la Buzău pentru o nouă specializare de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. Este vorba despre Administrarea și dezvoltarea afacerilor, unde sunt disponibile 25 de locuri la taxă.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are deosebita onoare de a fi partenera Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București în organizarea expoziției fotografice itinerante ”We the People”, care marchează aniversarea unui sfert de secol de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii și România. 


Candidații care doresc să se înscrie joi, 5 septembrie 2024, la sediul central al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați, din Str. Domnească nr. 47, o pot face doar în intervalul orar 8.30-10.00. Potrivit metodologiei de admitere, la sediul central al UDJG se pot înscrie români de pretutindeni, cetățeni ai statelor membre ale UE, ale SEE, ai Confederației Elvețiene și ai statelor terțe UE, olimpicii, rromii și candidații proveniți din sistemul de protecție socială.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are libere, pentru a doua sesiune de admitere, cea de toamnă, 140 de locuri la buget şi 1.251 la taxă. Dacă la acestea mai adăugăm locurile destinate românilor de pretutindeni (51 fără bursă), dar și cele pentru studenții străini (59), rezultă că numărul total de locuri scoase la concurs, pentru programele de licență este de 1.501.


Departamentul de Formare Continuă și Transfer Tehnologic din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați organizează admitere la programe de conversie profesională pentru cadre didactice din învățământul preuniversitar, anul universitar 2024-2025. Programele de formare profesională continuă derulate de universitate sunt recunoscute la nivel național, fiind organizate conform ORDIN nr. 6.194 din 13 noiembrie 2012.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Consolidare Corp A, str. Gării nr. 61-63, Galaţi”, propus a fi amplasat în Municipiul Galaţi, str. Gării nr. 61-63, judeţul Galaţi.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Servicii de proiectare şi execuţie de lucrări pentru amenajarea terenului la Căminul studențesc”, propus a fi amplasat în Municipiul Galaţi, str. Florilor nr. 2, judeţul Galaţi.


Componența Consiliului general al Comisiei Naționale de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru mandatul 2024-2028 a fost publicată în Monitorul Oficial. Consiliul va avea un președinte, Mircea Dumitru, doi vicepreședinți, Dumitru Murariu şi Nicolae Zamfir, toți de la Academia Română și 40 de membri, conform ordinului de ministru. 


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email