UGAL

     Pentru cititorii pasionaţi, cărţile reprezintă esenţa vieţii şi a imaginaţiei, legătura lor cu alţi oameni, ţări şi culturi. La propriu, lumi întregi pot fi descoperite prin intermediul cărţilor.  Ziua iubitorilor de carte (#BookLoversDay) sărbătorită la nivel internaţional la 9 august celebrează tot ceea ce are legătură cu cărţile şi încurajează cititorii să găsească o carte bună. 


     Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va derula în perioada următoare o serie de cursuri de blogger, vlogger și influencer. Cursurile se adresează tuturor celor care au absolvit cel puțin liceul, sunt pasionați de comunicarea în mediul online și își doresc să afle cât mai multe despre aceste noi meserii. Aceste module reprezintă o premieră în mediul universitar românesc și sunt organizate prin Departamentul de formare continuă și transfer tehnologic.


Comisia de extragere și validare a rezultatelor concursului „Tu te înscrii, noi te premiem”, s-a întrunit astăzi, 8.08.2022 la Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați, sediul central din strada Domnească nr. 47, în vederea stabilirii câștigătorilor.

Comisia a fost formată din Conf. univ. dr. ing. Ciprian VLAD, Prorector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Dr. Alexandru NECHIFOR, Prorector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați și Silvia RESMERIȚĂ, reprezentantă a Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a cesionat astăzi, 5 august, către S.C. Lusta Cons S.R.L. cererea de brevet a unui produs premiat cu medalia de aur la concursul Ecotrophelia Europe desfășurat la Paris, Franța.

Brevetul de invenţie cu titlul: „Procedeu pentru obținerea înghețatei din zer concentrat și fructe”, rezultat în urma cercetărilor unei echipe de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, a fost cesionat astăzi companiei interesate.


Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor salută, astăzi, toți berarii și iubitorii de bere din țară și din lume. Prima zi de vineri a lunii august este considerată, începând din 2008, ziua în care berea este omagiată. Berea este o băutură obținută prin fermentarea mustului de malț, cu adaos de hamei, care consumată în cantități moderate, bucură prin aromă, senzația de răcorire, gust. Berea aduce oamenii împreună din cele mai vechi timpuri. În Egiptul Antic, Osiris era considerat inventatorul berii, băutură care făcea parte din consumaţia zilnică a oamenilor.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în calitate de partener în cadrul proiectului SMART Youth – Strategic Management, Agility and Right Technologies for Youth (https://smartyouth.net/) demarează recrutarea de grup țintă pentru International Boot Camps!


Candidații din UCRAINA care doresc să se înscrie la concursul de admitere la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați pe locuri special alocate (formă de învățământ buget cu bursă sau buget fără bursă) sunt așteptați la Centrul de Informare al României din cadrul Universității Umaniste de Stat din Ismail, din str. Repina nr. 12, etajul 1, în perioada 28 iulie – 24 august 2022.


ȘCOALA ROMÂNA DE AFACERI A CAMERELOR DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE Filiala Brăila în parteneriat cu Asociația Ecovivere a organizat în data de 22.07.2022, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Strada Domnească nr 111, Sala D12,  conferința de închidere a proiectului „Practica - o șansă în plus în tranziția de la școala la viața activă”,  cofinanțat din Instrumente Structurale prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. 

 


Sărbătorită pe aproape tot globul la 30 iulie, Ziua Internațională a Prieteniei a fost proclamată în 2011 de Adunarea Generală a ONU, în ideea că prietenia dintre popoare, țări, culturi și indivizi poate inspira eforturile de pace și poate construi punți între comunități.


La data de 29 iulie, în fiecare an, este marcată Ziua Imnului Național al României, simbol național, alături de drapelul tricolor, stema țării, precum și sigiliul statului. Ziua Imnului Național al României - 29 iulie a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998.


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email