UGAL

În perioada 10 septembrie - 9 octombrie, AIESEC Galați recrutează membri dintre studenții Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi pentru a-i implica în organizarea de evenimente și proiecte ce au ca scop dezvoltarea comunității. AIESEC este o organizație internațională, non-guvernamentală, non-profit și independentă, condusă în întregime de studenți și proaspăt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior.  

 


La propunerea Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a acordat titlul de Doctor Honoris Causa Domnului profesor universitar doctor Ovidiu Predescu. Decernarea acestui titlu reprezintă recunoașterea unei cariere profesionale prestigioase și a înaltului prestigiu științific, cunoscut la nivel național și internațional, a Domnului Profesor universitar doctor Ovidiu Predescu.  

 


În cadrul proiectului "Transpunerea rezultatelor cercetărilor realizate în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (UDJG) în inițiative antreprenoriale - TRECIA" (CNFIS-FDI-2020-0406) se organizează, în perioada 21.09.2020 – 16.10.2020, procesul de înregistrare și selecție a doctoranzilor, masteranzilor și absolvenților din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați (promoțiile 2018, 2019, 2020), care doresc să urmeze cursul de Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice a semnat un acord de parteneriat cu Consiliul Superior al Magistraturii. Părțile semnatare își propun să coopereze în vederea creșterii încrederii cetățenilor în actul de justiție, în independența, imparțialitatea și profesionalismul magistraților, realizării unei selecții adecvate a resurselor umane pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului judiciar, respectării inamovibilității și independenței judecătorilor și procurorilor și a statutului acestora precum și pentru creșterea standardelor de calitate a învățământului juridic, inclusiv prin componenta sa practică.


Chiar dacă anul universitar începe în sistem online, toate căminele din campusul studențesc al Universității „Dunărea de Jos” din Galați vor fi deschise începând cu 28 septembrie, din prima zi de cursuri. Prețul pentru cazare rămâne la fel ca anul trecut.
 
La ora actuală, capacitatea de cazare a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în condiții de pandemie, este de circa 2.600 de locuri în căminele studențești. „Avem până acum 1.300 de cereri confirmate de cazare în cămine, dar ne putem adapta lejer pentru toți studenții care își vor exprima dorința în acest sens”, spune rectorul universității,  prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu. 


„Anul universitar 2020-2021 va începe, în prima parte, online, din 28 septembrie până la 31 octombrie. De la 1 noiembrie se vor structura, modula și adapta formele de învățământ care necesită prezența fizică, laboratoarele în mod special. În perioada 1 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, toate tipurile de laboratoare și alte activități care nu pot fi realizate online vor fi organizate modulat, cu respectarea distanțării fizice și a tuturor măsurilor de prevenție, în toate spațiile universității”, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu. 


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează începând cu data de 10 septembrie 2020 cursul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă „Redactarea și publicarea articolelor științifice”. Programul este finanțat prin intermediul proiectului CNFIS-FDI-2020-0451 „Inovare prin Cercetare de Excelență - CEREX UDJG”, director proiect Prorector  prof. univ. dr. ing. dr. ec. habil Silvius STANCIU, fiind oferit fără taxă doctoranzilor și personalului didactic din universități, care vizează publicarea de articole științifice în reviste recunoscute la nivel internațional, cu factor de impact ridicat.


UPDATE, 17 septembrie 2020, ora 14.00 - Termenului de colectare a diplomelor în original pentru candidații din Republica Moldova a fost prelungit până pe 18 septembrie 2020, ora 12.00!

În perioada 12 - 17.09.2020 vor funcționa în Republica Moldova, atât în orașul Cahul, cât și la Chișinău, două puncte de colectare a diplomelor de bacalaureat și de licență/inginer în original* ale candidaților la sesiunea de admitere - septembrie 2020 - Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați:

 

 


În perioada 09-11 Septembrie 2020, la Facultatea de Inginerie se va desfășura online, a 6-a ediție a Conferinței Internaționale NEWTECH 2020 – ADVANCED MANUFACTURING ENGINEERING AND TECHNOLOGIES. Conferința este organizată de Departamentul de Ingineria Fabricației, Centrul de Cercetare ITCM, cu suportul UEFISCDI. Evenimentul se desfășoară online, din cauza condițiilor restrictive apărute, ca urmare a pandemiei de Coronavirus.  


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost inclusă în clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2021, alături de alte peste 1.500 de universități din 93 de țări și regiuni, acesta fiind unul din cele mai mari și diversificate clasamente universitare din lume. Instituția noastră se află pe poziția 1.001+ în clasamentul general și pe locul al 6-lea din 13 în clasamentul universităților din România, incluse în acest ranking.