UGAL

În data de 8 aprilie 2021, ora 11.00 a avut loc Conferința de lansare a proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; comunitatea teritorială Reni, Ucraina; județul Galați, România)”. Coordonatorul proiectului este Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” (Moldova), iar partenerii sunt: Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați (România), Consiliul raional Cahul (Moldova), Primăria Reni (Ucraina).


Giusi Scarlata și Marco Puglisi sunt absolvenți ai Facultății de Medicină și Farmacie, Extesiunea  de la Enna (Italia) a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, fiind în prezent cadre medicale în secția de urgențe a Spitalului Umberto I din Enna, în prima linie în lupta cu virusul SARS-Cov 2. Angajați ca asistenți medicali generaliști, au demonstrat că sunt cadre medicale de nădejde și că la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați pregătirea teoretică de calitate este completată cu activitatea practică.


Societatea Studenților Mediciniști Galați (SSMG) și Facultatea de Medicină și Farmacie organizează, sub patronajul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești „MEDUGAL 2021”. Evenimentul va avea loc în perioada 21-23 mai 2021 și este adresat studenților înscriși la toate programele de licență ale Facultății de Medicină și Farmacie din Galați.


Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, alături de Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” și Casa Corpului Didactic Galați organizează, în perioada 12-14 mai, un concurs de creativitate în domeniul IT, destinat pasionaților de toate vârstele. Competiția poartă numele profesorului Severin Bumbaru, mentor și creator al învățământului gălățean de informatică și de calculatoare și este menită să atragă atât studenții cât și liceenii și elevii de gimnaziu.


Anual, pe 7 aprilie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii celebrează Ziua Mondială a Sănătăţii, pentru a atrage atenția asupra unui subiect de importanță majoră - sănătatea globală. În acest an, motto-ul Zilei Mondiale a Sănătății este „Să construim o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”.


Pe data de 5 Aprilie este sărbătorită anual Ziua Automobilistului. În anul 1904, la Salonul de onoare al Hotelului Bulevard din București, un grup de personalități din mediul socio-economic, în frunte cu prințul George Valentin Bibescu, a semnat actul de înființare al primei asociații a automobiliștilor din România, sub denumirea Automobil Club Român (ACR). Potrivit informațiilor oficiale, imediat după înființare, clubul a fost printre primele asociații de profil organizatoare a unor concursuri de automobile, reprezentând un motor al mișcării automobilistice din România.


După succesul de care s-a bucurat anul trecut Campania de Ecologizare „Green Gloria”, în luna noiembrie 2020 fiind plantați 5.000 de copaci, proiectul continuă și în acest an. În această primăvară se vizează plantarea a încă 5.000 de puieți forestieri.


World Backup Day a fost stabilită în anul 2011 de către Ismail Jadun, ca urmare a unei discuții pe Reddit referitoare la importanța realizării periodice a unor copii de siguranță a datelor. Acesta a ales ziua de 31 Martie pentru a fi feriți în ziua următoare, pe 1 Aprilie, de orice “glumă” nefericită referitoare la datele noastre. Ideea a fost foarte bine primită și acum este una dintre cele mai importante zile internaționale.


S-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a zecea ediție a Școlii de Vară organizată de LIBERTY Galați în colaborare cu UDJG. Și în acest an o nouă serie de studenți este așteptată să se alăture, între 14 iulie – 24 septembrie, în marea aventură a producerii oțelului. Școala de Vară, ediția 2021, pune la dispoziția studenților 38 de proiecte care acoperă diferite zone de activitate de pe platforma siderurgică.


Facultatea de Litere a Universității „Dunărea de Jos” din Galați deschide seria conferințelor de excelență filologică în cadrul Centrului interdisciplinar de studii culturale central și sud-est europene, menite să recoaguleze dinamic câmpul cercetărilor de profil, să furnizeze un spațiu deschis al comunicării pe teme literare de actualitate din spațiul cultural românesc și european și, mai ales, să redefinească excelența în cadrul disciplinelor umaniste.


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email