UGAL

Junior Achievement Romania invită studenţii din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi să se înscrie la competițiile internaționale de antreprenoriat pentru tineri: JA Bussines Plan Challenge 2020 – adresată celor care doresc să dezvolte un concept de bussines și  JA Company of the Year 2020 – adresată celor care doresc să își testeze ulterior idea de afacere pe piață, prin lansarea și conducerea unei afaceri pilot sau a unui start-up.


Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală și Institutul Francez din România au lansat înscrierile pentru cea de-a patra ediție a concursului „Teza mea în 180 de secunde”. Acest concurs permite doctoranzilor să își prezinte subiectul cercetării lor în franceză, folosind termeni simpli, în fața unui auditoriu profan și variat.


În fiecare an, aproximativ 1.200 de tineri au posibilitatea de a dobândi noi competențe profesionale, de a-și dezvolta calitățile personale și de a-și lărgi cunoștințele despre UE prin intermediul stagiilor în instituțiile europene. Majoritatea instituțiilor UE organizează stagii pentru tinerii absolvenți de învățământ superior. Stagiile durează, în mod normal, între 3 și 5 luni.


Echipa IP Workshop vă mulțumește că i-ați fost alături în 2019 și vă urează ca anul 2020 să fie unul încununat de succese și realizări. Și ca să începem noul an în forță, ne bucurăm să vă anunțăm că înscrierile pentru școala de vară 2020 sunt deschise.

A 14-a ediție a școlii de vară IP Workshop va avea loc, anul acesta, între 3 - 16 august la Universitatea Sapientia din Târgu Mureș.


Studenții și profesorii Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Dunărea de Jos” s-au implicat, la sfârșitul anului 2019, într-o campanie umanitară de suflet, dedicată unei fetițe de 7 ani care se confruntă cu o gravă problemă de sănătate.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați mulțumește Fundației Andreiana Juventus, directorului executiv Valentin Munteanu, pentru drapelele care au decorat pe tot parcursul anului 2019 plafonul Sălii pașilor pierduți.

Datorită celor 27 de drapele tricolore holul Universității a fost mai frumos și mai primitor, iar evenimentele desfășurate la sediul Rectoratului au beneficiat de un decor extraordinar.


Le mulțumim tuturor celor ce au făcut posibilă Sărbătoarea Crăciunului la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați: Ansamblului de colindători „Moșoaiele” din comuna Luncavița, județul Tulcea, condus de domnul Gheorghiță Trandafir, Primăriei Comunei Luncavița – domnului Primar Ștefan Ilie, membrilor corului Facultății de Arte, condus de pr. Cristian Dumea, studenților și masteranzilor specializării Teologie de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, dirijor pr. Costel Toma, bineînțeles, lui Moș Crăciun – domnul Paul Purcăroiu, precum și tuturor colegilor noștri care au participat la eveniment.
Calde mulțumiri se cuvin sponsorilor care i-au bucurat pe copii: CRIOMEC SA, Asociația Arhitecților Navali, Myosotis SRL, APAN Automobile, Administrația Piețelor Agroalimentare Galați, precum și persoanelor din conducerea Universității care ne-au pus în legătură cu sponsorii.


Sâmbătă, 21 decembrie, copiii din familii aflate în dificultate din comuna Vânători au primit în dar dulciuri, jucării și hăinuțe pregătire de cei mai inimoși elfi din lume, studenții din anul I, specializarea Inginerie medicală și Ingineria materialelor, de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, împreună cu prof. univ. dr. ing. Daniela Buruiană. 

Vă aducem în atenție cazul colegei noastre Elena Orac, în vârstă de 24 de ani, din Galați, care de cinci ani suferă de scleroză multiplă, boală pentru care tratamentele definitive sunt deocamdată în stadiu experimental, existând o rază de speranță în tratarea acesteia cu celule stem, în Rusia, tratament care poate fi considerat de pionierat, în sensul că în Moscova este unica șansă de aplicare a unui tratament cu efecte pe termen lung, poate ireversibile.


O nouă facilitate la Facultatea de Arhitectură Navală și, implicit, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați: Tunelul aerodinamic naval, ce vine să completeze baza didactică și de cercetare a Universității, contribuind la dezvoltarea ariei de cunoaștere legată de acțiunea forțelor aerodinamice asupra corpurilor sau profilelor navale.