UGAL Logo

UGAL

În perioada 26-27 ianuarie 2023, a avut loc, în Porto, Portugalia, prima întâlnire transnațională a partenerilor proiectului Erasmus +, Înființarea unei organizații civile la nivel European, (Start a civil society organization at European level CSO Admin).


„Gala Cercetării Românești” va avea prima ediție în acest an, pe 31 ianuarie, la Ateneul Român, începând cu ora 17.00. În cadrul festivității, vor fi premiate realizările celor mai valoroşi cercetători români, din țară și din diaspora. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va fi reprezentată de prof. univ. dr. ing. Eugen Rusu, care a fost desemnat unul dintre cei 8 finaliști la categoria cercetători cu experiență.


La 24 ianuarie este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române. Momentul marchează data la care (24 ianuarie 1859) Alexandru Ioan Cuza era ales domn al Ţării Româneşti, după ce, la 5 ianuarie 1859, fusese ales domn al Moldovei.


Completând seria de evenimente desfășurate în luna decembrie (Atelierul „Winter Celebrations around the World" și Campania socială „Mesagerii lui Moș Crăciun"), Facultatea de Litere a marcat finalul sărbătorilor de iarnă prin organizarea unui atelier tematic dedicat Anului Nou Chinezesc.


„Open Gates- Open Minds” - Zilele Porților Deschise la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se va desfăsura online în perioada 1-2 februarie 2023. La eveniment sunt așteptați să participe elevii de liceu, cadrele didactice, părinții și alte persoane interesate de oferta educațională a Universității. În cadrul Open Gates - Open Minds participanții vor putea vizita virtual spațiile educaționale și de cercetare ale universității, vor avea posibilitatea să participe la cursuri și la evenimente științifice, vor face cunoștință cu profesori și studenți, vor discuta direct pe platforma instituției cu foști absolvenți.


„Ar fi meritat un Nobel pentru literatură, dar acest premiu nu se acordă postum”, afirma Academicianul Eugen Simion, fostul preşedinte al Academiei Române, despre Mihai Eminescu. De altfel, Academicianul a și militat pentru ca ziua de naștere a poetului național, personalitate reprezentativă pentru identitatea românească, să devină Ziua Culturii Naţionale.


Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați organizează miercuri, 18 ianuarie Workshop-ul „Corpul Experților Electorali din România”. Evenimentul se desfășoară în baza unui acord de parteneriat cu Direcția Județeană Galați a Autorității Electorale Permanente.


Rectorul Universității „Dunărea de Jos" din Galați, Prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu a participat astăzi, 28 decembrie la semnarea contractului privind realizarea studiului de fezabilitate pentru aeroportul Galaţi, alături de preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, şi a reprezentanţilor companiilor care vor realiza studiul.


În data de 20.12.2022 a avut loc prima întâlnire de lucru, online, a proiectului Erasmus + DEBATE, finanțat de Spanish Service for the Internationalisation of Education (SEPIE). Coordonatorul proiectului este ESIC University, Spania iar partenerii sunt: ESE, Ensino Superior Empresarial, LDA., Portugalia, Asociacion de innovacion emprendimiento y tecnologias de la informacion y la comunicacion (INNETICA), Spania, Kultur Egitim ve Proje Dernegi, Turcia, University of Peloponnese, Grecia și Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați.


Atmosferă de poveste la UDJG: Moș Crăciun a poposit lângă bradul frumos împodobit din Holul Universității (Domnească nr. 47) și a oferit, ajutat de două Crăciunițe, cadouri copiilor angajaților, care l-au răsplătit cu poezii și cântece.


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email