UGAL

Cu o vechime de mai bine de trei sferturi de veac, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a contribuit constant la evoluția învățământului superior, a cercetării științifice și, în general, a vieții culturale, devenind cea mai mare instituție cu un asemenea profil din sud-estul României. De la un an la altul, adăugăm în palmares tot mai multă recunoaștere academică, rezultatele activității noastre fiind certificate prin includerea instituției noastre în topurile relevante la nivel național și internațional.

Parcursul istoric, numărul mare de personalități formate aici de-a lungul timpului, în diverse domenii, dar și implicarea continuă în comunitate fac din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați o parte importantă a societății românești locale și naționale.

Obiectivul strategic al Universității noastre rămâne furnizarea unui proces educațional orientat spre calitate, rezultate şi creșterea oportunităților absolvenților de integrare pe piața muncii. Suntem cea mai bună alternativă din regiune pentru tinerii care doresc să studieze și, în egală măsură, ne pregătim pentru a fi mai competitivi și mai accesibili în tendințele de internaționalizare a învățământului superior din România. În această direcție, dispunem de o ofertă educațională bogată și de o infrastructură de educație și de cercetare modernă și într-o continuă dezvoltare, pregătim adoptarea de noi parteneriate cu mediul de afaceri şi cu instituțiile locale şi regionale.

Îmi doresc o Universitate deschisă și cooperantă, în care tradițiile, valorile şi cultura să fie liantul care ne leagă. O comunitate academică puternică şi performantă este în primul rând o comunitate unită, care încurajează şi susține implicarea şi inițiativele fiecărui membru din rândurile ei.

Universitatea noastră este o familie, cu toții suntem responsabili pentru echilibrul și dezvoltarea instituțională. Cu toții avem de învățat unii de la ceilalți și trebuie să încurajăm îmbinarea valorilor actuale, a mentalităților inovatoare, cu experiența și înțelepciunea trecutului.

Vă invit să descoperiți o Universitate care, prin misiunea ei academică, își propune să ducă la nivel internațional cunoașterea și înțelepciunea. Vă aștept pe voi, cei dornici de cunoaștere, să intrați în marea familie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, să obțineți rezultate remarcabile, să fiți împliniți profesional, material și spiritual.

Prof. univ. dr. ing. habil. Marian BARBU

Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email