UGAL

Vineri, 6 iunie, începând cu ora 11.00, în Sala D01 a Facultății de Inginerie se va desfășura o nouă ediție a Colocviilor Constructorilor de Nave. În prima parte a evenimentului, organizatorii au pregătit două prezentări din partea ANCONAV: „Raport cu privire la situația construcțiilor de nave noi, la nivel de aprilie 2025” și „Prognoza pieței și cerințelor de construcții noi pentru perioada 2025-2040”, ambele prezentate de ing. Gelu STAN, director general ANCONAV.


Universitatea „Dunărea de jos” din Galați a obținut brevetul de invenție Nr. 132800 pentru inveția „Procedeu de obținere a unei băuturi fermentate limpezi slab alcoolice, din soia germinată și băutura astfel obținută”. Scopul atins prin prezenta inveție a fost combinarea procesului biotehnologic de fermentare cu germinarea boabelor de soia, astfel încât să se obţină un produs din soia cu caracteristici nutriţionale îmbunătăţite şi potenţial antigenic scăzut.


Înființată în 2016, la inițiativa dnei prof. univ. dr. Violeta Pușcașu, de la Facultatea de Drept și Științe Administrative, Universitatea Vârstei a Treia din Galați, cunoscută drept U3A, a ajuns la a noua promoție de absolvenți. U3A nu oferă calificări și diplome tradiționale, ci program educațional de cunoaștere și învățare.


Universitatea „Dunărea de jos” din Galați a obținut brevetul de invenție Nr. 134573 pentru invenția „ȚESĂTURĂ HIBRIDĂ CU PROPRIETĂȚI MECANICE SUPERIOARE”. Invenţia se referă la o ţesătură hibridă cu proprietăţi mecanice superioare realizată din fascicule de fibre de carbon, fascicule de fibre aramidice şi fascicule de fibre de sticlă.


Brevetul de invenție acordat se referă la un dressing vegan îmbogățit în compuși biologic activi din flori de crăiță. Invenția demonstrează potențialul florilor de crăiță ca alternativă la substanțele colorante și conservante sintetice. Fiind cunoscut faptul că florile de crăiță sunt o sursă naturală de pigmenți naturali (carotenoizi) și compuși cu efect antioxidant și antimicrobian (polifenoli și flavonoide), invenția prezintă aplicabilitate în industria obținerii dressingurilor vegane.


Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați marchează 35 de ani de activitate universitară printr-o serie de evenimente aniversare desfășurate în perioada 23–24 mai 2025. Programul aniversar gravitează în jurul deschiderii Conferinței Internaționale „Risk in Contemporary Economy” (RCE 2025) și al ceremoniei de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa Profesorului univ. dr. Victor Tiberius.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați, Centrul Universitar Pitești și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București vă invită în zilele de 22 și 23 mai 2025 la ediția cu numărul 13 a „Challenge Kart Low Cost 2025”.


A apărut numărul inaugural al revistei ”EUrope: cultures, mémoires, identités/ EUrope: cultures, memories, identities” (ISSN 3091–0315), dedicat Memoriilor fragmentate și imaginarelor cultural-politice ale Europei de după Războiul Rece (coordonat și editat de prof. dr. Alina Iorga, redactorul-șef al revistei, în colaborare cu conf. dr. Ionel Apostolatu și lect. dr. Marius Munteanu).


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, anunță lansarea oficială a Proiectului PNRR „EduLeadManager - dezvoltarea capacității instituționale a unităților de învățământ prin leadership și management performant”.


Invenția se referă la un procedeu de obținere a unui produs din carne de porc tip prospături (parizer) cu adaos de șrot de cătină obținut de la extracția cu dioxid de carbon supercritic a fructelor uscate de cătină. Autorii brevetului sunt Liliana Mihalcea, Cristian Vasile Dima și Petru Alexe de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, alături de Maricica Stoica de la Facultatea Transfrontalieră din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email