UGAL

În perioada 19-20 octombrie s-a desfășurat la Universitatea de Vest Timișoara o ediție aniversară a Danube Rectors’ Conference Network, având tematica ”Forty years of overcoming divisions: Importance of higher education for democracy and culture”. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a aplicat și a fost admisă în această organizație, numărându-se, de acum, printre cei 65 de membri din întreaga Europă.

La eveniment au participat rectori ai universităţilor din România şi din ţări ale zonei dunărene, alături de care s-au aflat şi reprezentanţi diplomatici - ambasadorul României la Viena, Emil Hurezeanu și ambasadorul Martin Eichtinger din partea Ministerului Federal pentru Afaceri Europene şi Internaţionale al Republicii Austria.

Pe parcursul celor două zile ale conferinței, participanții au analizat rolul organizației în structurile învăţământului superior european şi au trasat direcţiile acesteia în viitor. Între temele dezbătute în timpul conferinţei s-au numărat şi aspecte legate de consecinţele invaziei ruse asupra facilităţilor universităţilor din Ucraina, funcţionarea lor pe timp de război, precum şi fenomenul migraţiei academice induse de război.

Danube Rectors’ Conference (DRC) este o rețea de 65 de universități din statele riverane Dunării, care își propune să dezvolte învățământul superior și cercetarea în această regiune, în special prin promovarea universităților membre și prin înființarea și facilitarea contactelor bilaterale și multilaterale între universități.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email