UGAL

POR: S-au lansat apeluri de proiecte care vizează
îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România


A fost aprobată versiunea finală a „Ghidului solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor ȋn cadrul apelurilor de proiecte cu numărul POR/2018/13/13.1/1/7 REGIUNI, POR/2018/13/13.1/1/ITI și POR/2018/13/13.1/1/SUERD“, Obiectivul specific 13.1 - „Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România“ din cadrul Axei prioritare 13 - „Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii“ a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Apelul de proiecte cu nr. POR/2018/13/13.1/1/7 REGIUNI se adresează orașelor și municipiilor sub 100.000 de locuitori, cu excepția municipiilor reședință de județ, din șapte regiuni de dezvoltare ale României, prezentate în Anexa la Legea nr. 315/2004 privind dezvoltarea regională în România: Nord-Est, Sud-Est (exceptând zona ITI Delta Dunării), Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest și Centru.

Apelul de proiecte cu nr. POR/2018/13/13.1/1/ITI se adresează oraşelor din Zona de Investiție Teritorială Integrată Delta Dunării, aşa cum aceasta este descrisă în Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării (SIDDDD), aprobată prin H.G. nr. 602/2016, cu excepția municipiului reședință de județ Tulcea. Prin urmare, în acest apel sunt eligibile UAT orașele Măcin, Babadag, Isaccea și Sulina.

Apelul de proiecte cu nr. POR/2018/13/13.1/1/SUERD se adresează orașelor și municipiilor sub 100.000 de locuitori din 11 județe riverane fluviului Dunărea, respectiv din judeţele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Constanța (din regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia, Sud-Muntenia, Sud-Est), cu excepția municipiilor reședință de județ. Acest apel nu se adresează oraşelor din judeţul Tulcea, întrucât acestea sunt eligibile în cadrul apelului dedicat Zonei de Investiție Teritorială Integrată Delta Dunării.

Depunerea cererilor de finanțare se face utilizând sistemul electronic – aplicația MySMIS, începând cu data de 30.04.2018, ora 12.00 până la data de 30.08.2018, ora 12.00. Ghidul solicitantului conține informațiile specifice necesare referitoare la specificitatea proiectelor, modalitatea de completare și de depunere a cererilor de finanțare, condițiile de eligibilitate, criteriile de evaluare, o descriere a etapelor de verificare, evaluare şi contractare a proiectelor. De asemenea, sunt incluse instrucțiuni de completare a Cererii de finanțare de către solicitanți.

Click aici pentru a vedea ghidul.

Sursa: AM POR

Extras din Ghid:

Solicitanții de finanțare ai apelurilor de proiecte aferente Obiectivului specific 13.1 pot fi:
  1. Unitățile administrativ-teritoriale orașe/municipii, sub 100.000 de locuitori, definite conform Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, cu modificările şi completările ulterioare și constituite potrivit Legii nr. 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României, republicată, cu excepția municipiilor reședință de județ şi a oraşelor din apelul de proiecte dedicat zonei ITI Delta Dunării;
  2. Parteneriate dintre unitățile administrativ-teritoriale orașe/municipii eligibile în cadrul O.S. 13.1 (un oraș/municipiu), conform prevederilor de la punctul A, cu UAT județul și/sau cu instituții publice cu personalitate juridică din subordinea UAT oraș/municipiu/județ, acreditate ca furnizori de servicii sociale și/sau cu ONG-uri acreditate ca furnizori de servicii sociale.
……………………….
Entitatea care deţine drepturile reale asupra imobilului/imobilelor ce face/fac obiectul unui proiect poate  fi unitatea administrativ-teritorială oraș/municipiu/județ sau instituțiile publice cu personalitate juridică, eligibile, partenere în proiect. Astfel, într-un proiect, drepturile reale asupra imobilului/imobilelor ce face/fac obiectul proiectului pot fi deținute de UAT oraș/municipiu, UAT județ și/sau de o instituție publică cu personalitate juridică, partenere în proiect.
………………………….
Obiectivul specific de îmbunătăţire a calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România, se va realiza prin îmbunătăţirea serviciilor sociale, educaționale, culturale, recreative, prestate la nivel urban, inclusiv a condițiilor de locuire pentru grupurile vulnerabile, precum și prin îmbunătăţirea calităţii spațiilor publice urbane (infrastructura rutieră, spații verzi, utilități etc).

Solicitanții care se încadrează în condiţiile de conformitate şi eligibilitate prevăzute în prezentul ghid pot depune mai multe cereri de finanţare în cadrul O.S. 13.1.


Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email