UGAL

Acțiunea, la care au participat directori de școli, medici din județ, reprezentanți ai mass-media, elevi, studenți și părinți, a fost inițiată de Inspectoratul Școlar Județean, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și a avut loc în Sala Senatului, cu transmisie inclusiv online. Invitați au fost: Zoltan Kallos, Secretar de stat în Ministerul Educației, prof. Gina Brînzan, Inspector școlar general al ISJ Galați, Andra Mihaela Costache, Subprefectul Județului Galați și prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

„Ne dorim să ne implicăm, să colaborăm cu partenerii noștri, să facem prevenție și să dăm un exemplu personal, pentru ca în scurt timp să ne putem relua activitățile didactice și de cercetare față în față”, a declarat, în deschiderea întâlnirii, prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

„Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost dată drept exemplu pozitiv la nivel național în gestionarea pandemiei de coronavirus. Am fost pionieri în ceea ce privește testarea rapidă a angajaților, cred că s-au realizat, la nivelul universității, peste 2000 de teste rapide, urmate de teste PCR. Suntem exemplu pozitiv la nivel național și în ceea ce privește vaccinarea: peste 70% dintre angajații noștri s-au vaccinat într-unul din centrele speciale de la nivelul județului Galați. Ne dorim să facem, la nivel centralizat, și o vaccinare a studenților, astfel încât, la 1 iunie să putem relua procesul de învățământ față în față. Mulțumesc Direcției de Sănătate Publică, spitalelor din Galați, colegilor medici care s-au implicat în lupta împotriva COVID 19”, a declarat dr. Alexandru Nechifor, Prorectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați la dezbaterea din cadrul Campaniei Naționale „Vaccinare și testare pentru învățare!”.

„E important să nu avem o campanie agresivă pro-vaccinare, ci una corectă. Ministerul Educației a inițiat această acțiune pentru că ne dorim să avem elevi cu prezență fizică la școală, să se poată pregăti pentru examenele pe care trebuie să le susțină în viitorul apropiat”, a opinat Zoltan Kallos, Secretar de stat în Ministerul Educației.

 „Vaccinarea este singurul mijloc prin care ne putem proteja împotriva COVID-19. O reacție minoră în urma vaccinării nu se compară cu formele grave care s-au manifestat, mai ales în valul al treilea al pandemiei”, a explicat conf. dr. Mihaela Debita, Manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Galați.

Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare!” propune un set de acțiuni convergente care să susțină reîntoarcerea elevilor/studenților la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru, precum și extinderea și eficientizarea programului de educație destinat recuperării pierderilor generate de predarea online. Totodată, părțile susțin implementarea campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare”, prin prezentări și dezbateri organizate în fiecare județ, având ca scop principal informarea elevilor, cadrelor didactice și a părinților, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de COVID-19, prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și prin testarea elevilor, studenților și a angajaților din sistemul educațional.  

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email