UGAL

Începând cu anul 1991, europenii pot apela gratuit numărul 112 din orice stat membru UE, dacă au nevoie de ajutor de urgență. În România numărul 112 poate fi apelat din rețelele de telefonie fixă sau mobilă, inclusiv de pe telefoane mobile fără cartela SIM. Pentru a veni in ajutorul persoanelor cu dizabilități, acestea pot contacta serviciile de urgență prin SMS la 113.

Operatorii 112 sunt cei care preiau în fiecare an milioane de apeluri de la cei care le solicită ajutorul și fac legătura cu dispecerii din agențiile de intervenție. Dispecerii sunt pompierii, paramedicii SMURD, polițiștii, angajații Serviciului de Ambulanță, jandarmii, care gestionează operativ cazurile de urgență.

Prin profesionalismul și eficiența de care dau dovadă, personalul implicat (operatorii 112, pompierii, paramedicii SMURD, polițiștii, medicii si asistentele Serviciului de Ambulanta), contribuie la salvarea vieții, a proprietății și a mediului.

În România, 112 poate fi apelat din rețelele de telefonie fixă sau mobilă, inclusiv de pe telefoane mobile fără cartelă SIM. Pe lângă română, serviciile pot fi apelate în engleză, franceză, germană, maghiară, italiană, spaniolă și rusă, în funcție de centrul unde e preluat apelul. Persoanele cu dizabilități pot contacta serviciile de urgență prin SMS la 113.

SURSA: https://ec.europa.eu/

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email