UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galati, prin Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor celebrează Ziua Mondială a Economisirii. Aceasta a fost marcată pentru prima dată la 31 octombrie 1924 în Milano, Italia, fiind instituită de participanții la primul Congres Internațional de Economii, organizat de Asociația Băncilor de Economii. 

  Una dintre menirile educației financiare o reprezintă temperarea impulsului de a cumpăra fără măsură lucruri care, de cele mai multe ori, nu sunt de maximă necesitate. De asemenea, educația financiară are misiunea de a ne face mai înțelepți în cheltuirea banilor, de a acorda importanța cuvenită economisirii, de a respecta mai mult banii și, implicit, munca noastră. Lumea digitală, în continuă creștere și dezvoltare, pune la dispoziția tuturor aplicații care ajută la administrarea bugetului personal: My Wallet, CashControl, Money Manager, Mint, CashBase, Pocket Budget, Money Wise – practic, consilieri financiari digitali care asigură gestionarea tuturor resurselor și pun la dispoziție inclusiv planuri de economisire.

 
Anul 2020 este un an atipic din punctul de vedere al economisirii. Pe de o parte, s-a înregistrat o reducere a veniturilor unei mari părți a populației, din cauza instituirii stării de urgență, care a determinat un recul al economisirii, oamenii fiind nevoiți să apeleze la rezervele acumulate. Pe de altă parte, pandemia a încurajat economisirea, pentru că populația a stat mai mult acasă, concediile au fost limitate, restaurantele închise o bună perioadă de timp, toate acestea determinând disponibilizarea unor sume de bani către economisire. În egală măsură, anul 2020 a demonstrat și faptul că sunt extrem de importante ”plasele de siguranță” de forma economiilor, în contextul închiderii/resticționării unor sectoare de activitate și volatilizării locurilor de muncă.
 
Oferta educațională a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în special prin programele economice din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, conține discipline care asigură pregătirea economică a studenților, promovând dezvoltarea afacerilor în zone financiare-bancare echilibrate. Educația economică este orientată în principal către formarea de specialiști pentru piața muncii, dar principiile economisirii și a unei educației financiare sănătoase, bazate pe echilibrarea cheltuielilor pot fi aplicate și în viața personală. 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email