UGAL

Organizată de RO.aliment și ajunsă la a IV-a ediție, Conferința „INGREDIENTS SHOW 2020, Ştiinţa ingredientelor – de la inovare și planificare, la adaptare și alegere” se desfășoară online în intervalul 5-9 octombrie și adună la start cadre didactice și studenți din universități de prestigiu din România (Universitatea de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea Suceava și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați), agenți economici și producători din domeniul agroalimentar.

 

Temele principale dezbătute în cadrul evenimentului sunt: Carne și produse alternative, Suplimente alimentare, Lapte&înghețată&produse alternative, Panificație&dulciuri&produse alternative și Să înțelegem și să descoperim aditivii alimentari din eticheta unui produs, un panel interactiv pentru consumatori.
 
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este reprezentată de echipa coordonată de Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor prin prof. univ. dr. ing. Petru Alexe, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”. Colectivul de cercetare, din care fac parte conf. dr. ing. Maricica Stoica și șef lucrări dr. ing. Cristian Dima a susținut în plenul conferinței prelegerea „Diminuarea/eliminarea conținutului de azotit de sodiu din produsele din carne - SMART Solution pentru industria cărnii”. 
 
La sesiunea de postere, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor participă cu șase lucrări reprezentând teme importante de cercetare: „Ingrediente multifuncționale pe bază de extracte flavonoidice din coji de ceapă galbene și bacterii lactice microîncapsulate și aplicații ale acestora” (autori: Ștefania-Adelina Milea, Gabriela Elena Bahrim, Gabriela Râpeanu, Nicoleta Stănciuc), „Ingrediente naturale pe bază de extracte antocianice din coji de vinete și bacterii lactice co-microîncapsulate și aplicații ale acestora” (autori: Nina-Nicoleta Condurache, Gabriela Elena Bahrim, Gabriela Râpeanu, Nicoleta Stănciuc), „Cultură starter artizanală, produs liofilizat din granulele de chefir de lapte” (autori: Gabriela Elena Bahrim, Mihaela Cotârleț, Aida Mihaela Vasile), „Ingrediente naturale pe bază de antociani din struguri, microîncapsulate în hidrogeluri din proteine de zer pentru utilizări în industria alimentară” (autori: Carmen Bolea, Elena Enachi, Adelina Milea, Gabriela Elena Bahrim, Gabriela Râpeanu, Nicoleta Stănciuc), „Ingredient multifuncțional pe bază de extracte microîncapsulate din orez negru și lavandă pentru utilizări în industria alimentară” (autori: Larisa Anghel, Elena Moise, Nicoleta Dermengiu, Eugen Marian, Dimitrie Stoica, Cristian Dima, Maricica Stoica, Nicoleta Stănciuc) și „Diminuarea/eliminarea conținutului de azotit de sodiu din produsele din carne – SMART Solution pentru industria cărnii” (autori: Petru Alexe, Maricica Stoica, Cristian Dima). 
 
„Conferința este o manifestare științifică anuală, participarea facultății noastre devenind o tradiție, pentru că reprezintă o legătură dintre mediul academic, agenți economici și instituții de profil ale statului. Scopul principal al evenimentului este implicarea studenților în activități de cercetare și diseminarea în rândul mediului de afaceri a informațiilor noi și utile referitoare la utilizarea aditivilor și a ingredientelor în industria alimentară. În acesta an, ediția a IV-a a conferinței a beneficiat și de participarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București, care a sărbătorit recent două decenii de activitate”, a explicat șef lucrări dr. ing. Cristian Dima. 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email