UGAL

Pe lângă limbile engleză și franceză, studenții Facultății de Litere din cadrul UDJG au ocazia să studieze, în acest an universitar, elemente de limbă și cultură italiană, turcă și chineză. Lectorul de limbă și literatură italiană Carla Alexia Dodi este la Facultatea de Litere pentru al doilea an consecutiv pentru a ajuta studenții și cadrele didactice să se familairizeze cu limba lui Dante, Petrarca și Boccaccio.

Carla a mai predat limba italiană la Universitatea „Al. I Cuza” din Iași și la Universitatea din Cairo, Egipt. Bobocii Facultății de Litere de la specializarea limbă și literatură studiază limba și cultura italiană ca disciplină facultativă, iar studenții de la celelalte programe de licență și masterat fac modulul de limbă italiană ca parte a unui program de perfecționare atestat cu certificat de competențe lingvistice.

De asemenea, în baza parteneriatului încheiat între Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Ministerul Educației din Turcia, inițiat și mediat de Gülten Abdula Nazare, președintele Uniunii Democrate Turce - filiera Galați, Facultatea de Litere organizează, din acest an, cursuri de limbă, cultură și civilizație turcă predate Mehmet Kocakaplan, professor la Universitatea Marmara din Istanbul.

Cursurile de limbă, cultură și civilizație chineză dedicate tuturor studenților și cadrelor didactice din cadrul universității sunt predate de lectorul Xiying Huang și se desfășoară în baza parteneriatului încheiat între Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Asociația de Dezvoltare Durabilă și Inovare în Regiunea Sud-Est, Galați.

Nu în ultimul rând, Facultatea de Litere beneficiază de prezența, pentru al doilea an consecutiv, a lectorului Fulbright Amy Biedermann, care ajută studenții înscriși la programele de licență să descopere noi elemente de limbă, cultură și civilizație americană prin activități curriculare și extracurriculare.

„Ne bucură faptul că putem aduce în fața studenților noștri lectori de limbi străine, care să le îmbogățească experiențele filologice. Familiarizarea cu alte limbi le va facilita tinerilor o mai bună înțelegere a conceptelor de interculturalitate și multilingvism, în era globalizării,“ a declarat prof. univ. dr. Simona Antofi, Decanul Facultății de Litere.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email