UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este partener în rețeaua Centrelor Regionale PATLIB  din țară, punându-se, astfel, bazele unei colaborări inter-instituționale UGAL-OSIM, în care ambele instituții vor avea un rol activ în promovarea protecției proprietății industriale.

Activitățile CRPPI-PATLIB Galați

Promovează protecţia proprietăţii industriale în mediul academic, precum şi serviciile OSIM.
Exploatează și antrenează potențialul științific regional în acțiuni de promovare și utilizare a sistemului proprietății industriale.

Asigură mediatizarea acţiunilor de instruire profesională în domeniul proprietății industriale.

Realizează legătura dintre OSIM şi inventatorii, întreprinzătorii şi agenţii economici din  regiunea sud-est și de la nivel național, organizând mese rotunde, dezbateri, lecţii atelier, sondaje de opinii etc.

Facilitează, prin legăturile locale, introducerea cursurilor de proprietate industrială în instituţiile din învăţământul superior şi preuniversitar.

Facilitează contactele între inventatori şi agenţii economici interesaţi în valorificarea unor invenţii.
Se preocupă continuu de creşterea numărului de cereri de protecţie intelectuală depuse la OSIM în domeniul proprietăţii industriale.

Organizează întâlniri ale inventatorilor și ale specialiştilor OSIM cu organizaţiile profesionale de la nivel regional.

Facilitează participarea la târguri şi expoziţii a inventatorilor ale căror invenţii au fost aplicate sau urmează a fi aplicate, în vederea promovării acestora.

Participă la târguri şi expoziţii în vederea promovării invențiilor realizate în universitate.

Atrage fonduri pentru stimularea dezvoltării activităţilor inovative, prin organizarea la nivel local şi regional a unor manifestări de tipul: "Invenţia anului", "Inventatori remarcaţi din regiune" sau "Agenţii economici cei mai activi în domeniul PPI" etc., laureaţii acestora fiind mediatizaţi.

Contact:
Director: Conf. dr. ing. Cristian Munteniță
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Telefon: 0336 130 142
Adresa: Str. Domnească nr. 47, Galați, jud. Galați
 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email