UGAL

19 noiembrie reprezintă pentru comunitatea academică din Galați prilejul de a sărbători Ziua Cercetătorului și Proiectantului. Activitatea de cercetare, dezvoltare, inovare și transfer tehnologic (CDI-TT) din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are în vedere cele trei componente fundamentale: cercetarea fundamentală și aplicativă, generarea de produse și servicii inovative prin cercetare și implementarea în mediul socio-economic a produselor și a serviciilor inovative realizate.

 

În cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați sunt 34 de unități de cercetare științifică/creație artistică acreditate la nivel instituțional care desfășoară activități de CDI în domeniile fundamentale. Dintre acestea, 18 sunt ierarhizate în categoria de excelență.  

 
„Sunt multe lucruri de făcut în domeniul CDI-TT și aici mizez pe aportul cercetătorilor din universitate. Suntem convinși că implicarea în platforme și inițiative tehnologice europene din diferite domenii de specializare va aduce un plus de valoare instituției noastre. Vreau să urez colegilor mei, implicați în sectorul cercetării, mult succes în tot ceea ce fac, să se bucure de cât mai multă recunoaștere și afirmare în raport cu valoarea profesională a fiecăruia și să obțină rezultate excepționale în cadrul programelor europene și internaționale de cercetare-dezvoltare și inovare”, a spus Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu.
 
Ziua Cercetătorului şi Proiectantului, sărbătorită în fiecare an pe 19 noiembrie, datează încă din 1994 și reprezintă un omagiu faţă de activitatea savantului american de origine română George Emil Palade (1912-2008), laureat al Premiului Nobel în 1974.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email