UGAL

Aproximativ 200 de studenți de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați ar putea sta, de anul viitor, într-un cămin nou, complet utilat, la standarde europene. Imobilul se construiește în Campusul studențesc „Alexandru Ioan Cuza”, situat lângă Grădina Publică, pe locul fostei Cantine nr. 1, care a fost deja demolată.

  „Conform contractului, la începutul verii 2021 căminul va fi gata. În mod normal, îl vom pune la dispoziția studenților în toamna anului viitor. Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când se construiește ceva de la zero în Campus”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, Rectorul Universității.  

Noul cămin va fi rezultatul unei investiții de 25 de milioane de lei, de la bugetul de stat, printr-un proiect finanțat de Compania Națională de Investiții. Structura acestuia este asemănătoare cu cea a Căminului A, care a fost dat în funcțiune în 2019, asta înseamnă că există camere cu două paturi, cu baie și bucătărie proprii, deci tinerii cazați acolo vor beneficia de un confort sporit. Mobilierul va fi cumpărat din banii instituției gălățene.

 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email