UGAL

Facultatea de Litere din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, alături de Asociația Română de Istorie a Presei (ARIP), Institutul pentru Cultura Românilor din Voivodina (Serbia), Universitatea din Novi Sad (Serbia), „Foaia românească”- Revista Românilor din Ungaria, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Episcopia Tulcii, Muzeul de Istorie „Paul Păltânea” și Biblioteca "V.A. Urechia" organizează, în zilele de 6 și 7 octombrie, la Galați, cea de-a  XVI-a ediție a Conferinței Internaționale „CULTURA ȘI PRESA ÎN SPAȚIUL EUROPEAN”, ce are ca temă: „RĂZBOIUL HIBRID REFLECTAT ÎN MEDIA”.

Deschiderea oficială a manifestării are loc vineri, la ora 11,00, în Sala Senatului (strada Domnească, nr. 47), urmând ca, după alocuțiunile de bun venit ale celor din conducerea UDJG și a Facultății de Litere, să conferențieze în plen Carmen Ionescu, directorul Agenției de Presă RADOR pe tema: Războiul hibrid din Ucraina - o încercare fără precedent pentru agențiile de presă și prof. univ. dr. habil. Anatol Petrencu de la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Cahul, R. Moldova despre: Războiul agresiv al Federației Ruse împotriva Ucrainei - analiza situației actuale. 

„40 de profesori, reprezentând 20 de universități și institute de cercetare din România, R. Moldova, Serbia, Ungaria și Albania se reunesc, la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați, pentru a discuta despre războiul hibrid și efectele sale în media, o temă extrem de actuală. Războiul hibrid presupune inducerea panicii în rândul opiniei publice, sădirea neîncrederii în proprii conducători, demoralizarea armatei, scopul fiind simplu: a distruge un stat din interior costă infinit mai puțin decât a-l cuceri prin forța armelor. Mesajele false ajunse în media discreditează instituțiile democratice, fapt care sporește pericolul ce planează asupra unei populații lipsite, în cea mai mare parte, de educația media, care să îi permită dezvoltarea unei gândiri critice”, a explicat conf. dr. habil. Cătălin Negoiță, cadru didactic la Facultatea de Litere și președinte ARIP.

Lucrările științifice vor fi prezentate în partea a doua a zilei de vineri, atât fizic, cât și online și vor fi publicare într-un volum din seria Mediamorfoze.  

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email