UGAL

Proiectul ION este o inițiativă tehnologică și de cercetare dezvoltată pro bono de către experți în Inteligența Artificială din România, în colaborare cu cei mai buni cercetători și profesori români din domeniu. ION va reprezenta veriga lipsă a comunicării în timp real dintre cetățeni și guvernanți, un sistem care va folosi inteligența artificială pentru a capta rapid și automat părerile românilor de pretutindeni, pentru a-i ajuta să se facă auziți.

Digitalizarea mijloacelor de comunicare și folosirea extinsă a rețelelor sociale a schimbat fundamental modul în care românii reacționează̆ la contextul dinamic social și politic din societate. Comentariile din social media – fie ele pozitive sau negative - despre diferitele servicii pe care instituțiile statului le livrează̆oferă̆indicii puternice despre gradul de satisfacție a cetățeanului, ca măsură̆ a performantei administrației publice, cât și oportunități de îmbunătățire. Devine esențial ca factorii de decizie sădețină̆instrumentele necesare pentru a extrage aceste informații și de a le putea folosi în procesele lor de luare a deciziilor. Inițiativa nu are rol comercial, reprezintă un efort voluntar al experților implicați.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, prin Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, este partener în cadrul acestui proiect de Inteligenţă Artificială.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email