UGAL

Această toamnă însorită a devenit brusc gri şi apăsătoare prin plecarea la cele veşnice a profesorului universitar dr. ing. Constantin IOSIFESCU, specialist de recunoaștere internațională în frigotehnie și mașini termice. Este cunoscut în țară ca fondatorul primei școli superioare de frigotehnie din România. Domnul Dr. ing. Constantin IOSIFESCU a fost profesor și conducător în mai multe legislaturi al Departamentului de Sisteme Termice și Ingineria Mediului de la Facultatea de Inginerie. 

Născut la Roman, la 29 septembrie 1935, dl Constantin IOSIFESCU a urmat cursurile Liceului Roman-Vodă din Roman, județul Neamţ și apoi cursurile Facultății de Nave și Instalaţii de Bord de la Institutul Politehnic Galați, pe care le-a finalizat ca șef de promoție.

A obținut diploma de doctor în Ştiinţe Termice - frigotehnie, criogenie și condiţionarea aerului, în anul 1968, la Institutul Tehnologic de Industrie Alimentară și Frigorifică din Odessa, Ucraina. 

A fost beneficiarul mai multor burse de perfecționare în domeniul instalațiilor frigorifice și criogenice la universități din Germania (Technische Universität Dresden, Technische Universität Clausthal).

Ca o recunoaștere a meritelor sale profesionale, prof.dr.ing. Constantin IOSIFESCU a fost ales membru al Secțiunii B (Termodinamică, echipamente și sisteme) a Institutului Internaţional al Frigului (Section B: Thermodynamique, équipements et systèmes, Institut International du Froid - IIF), membru în Consiliul de conducere al Societăţii Române a Termotehnicienilor, membru în Consiliul de conducere al Asociaţiei Generale a Frigotehniştilor din România, membru al Consiliului profesoral al Facultăţii de Mecanică și membru al Senatului Universității din Galați.

Opera domniei sale cuprinde numeroase cărți și capitole de cărți publicate în edituri renumite din țară, lucrări științifice publicate în reviste de prestigiu din țară și străinătate, un brevet de invenție și numeroase contracte de cercetare științifică.

Profesorul Constantin IOSIFESCU a fost nu doar un ctitor al învăţământului superior gălățean, ci şi formator tenace, riguros şi pasionat, de caractere, punându-şi amprenta, ca profesor, îndrumător de lucrare de diplomă şi conducător de doctorat, pe comportamentul a sute absolvenți ai Facultății de Mecanică/ Facultății de Inginerie de la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați.
 
Departamentul de Sisteme Termice și Ingineria Mediului este alături de familia îndoliată. Sincere condoleanțe!

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!
 
Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu o pot face azi, 24 septembrie 2019, la Capela Bisericii „Sfântul Spiridon” din Galaţi. Înmormântarea va avea loc azi, la ora 12.00.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email