UGAL

Studenţii Anului III Actorie de la Facultatea de Arte a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, clasa lector univ. dr. Adelaida Zamfira Costache - profesor asociat la UNATC Bucureşti vă invită la spectacolele de licenţă ce vor avea loc sâmbătă, 13 iulie, în Campusul Ştiinţei, corpul SB, Sala 03.

La ora 17,00 va fi prezentat „Menajera” din „S-a întâmplat într-o joi” de Elise Wilk, un monolog despre singurătate, în interpretarea lui Carmen Holban, care la 42 de ani a avut curajul să dea admitere la Teatru.

„Menajera m-a scos din bucătărie, din aceeaşi singurătate interioară şi m-a trimis pe scenă”, spune ea.

„Din frica de a accepta lucruri dureroase, ne prefacem că ele nu există. Le băgăm sub preş”, sunt cuvintele autoarei, una dintre vocile importante ale dramaturgiei româneşti contemporane, care exprimă exact conţinutul piesei, alcătuită din poveşti de viaţă, din întâmplări petrecute într-o joi, o zi care a schimbat destine. Noi suntem invitaţi la acest monolog să privim prin gaura cheii desfiinţarea singurătăţii, prin simpla noastră prezenţă ca spectatori.

La ora 19,00 Eduard Nanu, Andrei Călina, Silviu Dobre și Mihai Păun (anul I) vor susține spectacolul de licenţă „Angajare de clovn(i)” după Matei Vişniec, având ca temă principală manipularea într-un sistem închis, ceea ce duce la degradarea relaţiilor umane. Trei clovni tineri se reîntâlnesc în urma unui anunţ de angajare, într-o sală de aşteptare. Uşa la care bat este o poartă spre necunoscut. Angajatorul devine un diavol modern,  care îmbracă haine de business, iar circul din care vin devine societatea zilelor noastre.

„Eşti talentat? Ai simţul umorului? Ai fost întotdeauna clovnul clasei? Vino la noi! Doar aici îți poţi găsi locul!”. Cu naivitatea clovnului și sinceritatea tinereţii se prezintă la un casting, devenind doar instrumente în mâna unui angajator. O temă incomodă şi actuală, dincolo de cheia comică a spectacolului. Studenţii anului III au participat cu acest spectacol la Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru de la Bucureşti, ce a avut loc în perioada 1-7 iulie 2019. 

„Vă aşteptăm cu emoţiile unui final de facultate şi cu speranţa unui alt început”, mărturisește lector univ.dr. Adelaida Zamfira Costache, coordonatoarea spectacolelor de licență, profesor asociat la UNATC Bucureşti. Light design şi sunet: Andrei Ardeleanu (Anul II).

Intrarea este liberă.