UGAL

Senatul universitar
 

HOTĂRÂREA SENATULUI UNIVERSITAR
nr. 114 din 21 martie 2022

 

În baza:
Legii Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;
Cartei Universității „Dunărea de Jos” din Galați;
Regulamentului de organizare și de funcționare aleSenatului UDJG;
Hotărârilor Consiliului de administrație nr. 27/7.3.2022, nr. 30/10.3.2022 și 32/16.3.2022, înaintate Senatului, sub semnătura Rectorului universității,

 

În urma rezultatului votului electronic foarte urgent, cu termen limită 21 martie 2022, ora 13.00, (conform ordinii de zi), la care au participat 57 dintre cei 69 de senatori, fiind întrunit astfel cvorumul și numărul de voturi necesar, Senatul universitar,

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul Consiliului de administrație, organizarea unei sesiuni suplimentare de examene pentru toți studenții, în perioada 4-15 aprilie 2022. Oportunitatea organizării acestei sesiuni, precum și condițiile de desfășurare a acesteia vor fi stabilite de către consiliile facultăților.

Art. 2. Se aprobă, cu majoritatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Biroului Juridic, coroborat cu avizul Consiliului de administrație și al Comisiei Juridice și de etică a Senatului universitar, cu respectarea legislației în vigoare, completarea prevederilor Metodologiei de acordare a burselor și a altor forme de sprijin material pentru studenții și studenții doctoranzi din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, învățământ cu frecvență, aprobată prin Hotărârea Senatului nr. 279 din 3 noiembrie 2021, prin adăugarea, la art. 42 din Metodologie, a alineatului (4) cu următorul conținut:

Pe parcursul anului universitar 2021-2022, la propunerea asociațiilor studențești din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prin Hotărâri ale Consiliului de administrație, se pot acorda burse speciale în cuantum de maximum 1.000 lei/lună/student, pentru activitățile de voluntariat desfășurate în cadrul instituției de către studenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați”.

Art. 3. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul Consiliului de administrație, solicitarea Direcției Generale Secretariat de colaborare privind examenul de finalizare a studiilor între următoarele facultăți din cadrul universității pentru cele trei sesiuni (iulie 2022, septembrie 2022 și februarie 2023), după cum urmează:

Nr.
crt.

Facultatea

Domeniul de licență

Programul de studii

Număr estimativ de absolvenți

Facultatea organizatoare a examenului de licență/ diplomă

1.

Litere

Limbi moderne aplicate

Limbi moderne aplicate (engleză-franceză)

9

Transfrontalieră

2.

Istorie, Filosofie și Teologie

Arte vizuale

Artă sacră

8

Arte

3.

Relații internaționale și studii europene

Relații internaționale și studii europene

23

Transfrontalieră

4.

Transfrontalieră

Economie și afaceri internaționale

Afaceri internaţionale

31

Economie și Administrarea Afacerilor

5.

Educație fizică și sport

Educație fizică și sportivă

39

Educație Fizică și Sport

Art. 4. Se aprobă, cu majoritatea voturilor exprimate, cu avizul Consiliului de administrație, solicitarea Facultății Transfrontaliere privind modificarea sesiunilor suplimentare de restanțe din structura anului universitar 2021-2022 (Anexă).

 

 

Preşedintele Senatului universitar,
Prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU

 

 

Anexă - Structura anului universitar 2021-2022 pentru Facultatea Transfrontalieră

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email