UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 63 din 18 martie 2019


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare a Senatului UDJG,

Senatul universitar, întrunit în ședință ordinară, în data de 18 martie 2019,



HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, Regulamentul privind organizarea și desfășurarea mobilităților Erasmus+ ale studenților din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. (Anexa 1)

Art. 2. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, Metodologia de completare a Consiliului pentru studii universitare de doctorat al IOSUD - UDJG. (Anexa 2)

Art. 3. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, schimbarea denumirii Platformei integrate de cercetare interdisciplinară competitivă „Dunărea de Jos” – ReForm UDJG în Platforma de cercetare multidisciplinară „Dunărea de Jos” – ReForm UDJG.

Art. 4. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al comisiilor de specialitate ale Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, taxa pentru programele de formare continuă a personalului didactic, derulate în cadrul Departamentului pentru pregătirea personalului didactic, în cuantum de 450 lei/program formare (12 credite). Programele de formare continuă sunt următoarele:
  • Mentorat educațional al persoanelor cu dizabilități (acreditat prin OM nr. 4383/22.08.2014);
  • Utilizarea instrumentelor TIC în predare destinat cadrelor didactice din învățământul preuniversitar;
  • Instrumente avansate TIC interactive în predare, pentru elevii cu dizabilități (acreditat prin OM nr. 4859/04.11.2014);
  • Incluziune, consiliere și TIC – motivare și inovare în procesul educațional din medii defavorizate;
  • Școală incluzivă, comunicare interculturală și parteneriate inovative în medii educaționale defavorizate;
  • Manager creativ pentru școala incluzivă.

Art. 5. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al comisiilor de specialitate ale Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, taxele anuale de școlarizare și de studii pentru anul universitar 2019-2020, precum și taxele pentru servicii prestate în anul universitar 2019-2020. (Anexa 3)

Art. 6. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea, în cadrul Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic, a programelor postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă cuprinse în Anexa 4 a prezentei hotărâri.

Art. 7. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, planurile de învățământ pentru programele postuniversitare de formare și dezvoltare profesională sus-menționate.

Art. 8. Se aprobă cererea de prelungire a duratei studiilor doctorale cu 12 luni, începând cu data de 1 octombrie 2018, formulată de studentul doctorand Mihalache G. Ionuț, anul V, forma de învățământ cu frecvență, forma de finanțare cu taxă, conform rezoluției CSUD.

Art. 9. Se aprobă cererea de întrerupere a duratei studiilor doctorale cu 12 luni, începând cu data de 1 octombrie 2018, formulată de studenta doctorandă Novițchi (Antohi) V. Liudmila, anul V, forma de învățământ cu frecvență, forma de finanțare cu taxă, conform rezoluției CSUD.

Art. 10. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, solicitarea Facultății Transfrontaliere privind transmiterea către Autoritatea Națională pentru Calificări a dosarului pentru validarea calificărilor aferente programului de studii universitare de licență Ecologie și protecția mediului (la Cahul) și introducerea în Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior a programului de studiu.

Art. 11. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului UDJG, având în vedere și recomandarea favorabilă a Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității, Raportul de autoevaluare în vederea evaluării periodice a programului de studii universitare de licență Drept, domeniul de licență Drept, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice.

Art. 12. Se validează rezultatele alegerilor parțiale desfășurate la Facultatea de Arhitectură Navală, în data de 6 martie 2019, pentru ocuparea funcțiilor vacante din Senat și Consiliul facultății, după cum urmează:
  • În Consiliul FAN a fost ales Georgian Stoianov, student anul II, specializarea Arhitectură navală.
  • În Senat a fost ales Radu Nicu Alexandru, student anul IV, specializarea Arhitectură navală.



Preşedintele Senatului universitar,
Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU
 

Anexa nr. 1 Regulamentul privind organizarea și desfășurarea mobilităților Erasmus+ ale studenților din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați
Anexa nr. 2 Metodologia de completare a Consiliului pentru studii universitare de doctorat al IOSUD - UDJG
Anexa nr. 3 Taxele anuale de școlarizare și de studii pentru anul universitar 2019-2020, precum și taxele pentru servicii prestate în anul universitar 2019-2020
Anexa nr. 4 Programele postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă înființate în cadrul Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic,

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email