UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 1 din 10 ianuarie 2019


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare a Senatului UDJG,

Senatul universitar, în data de 10 ianuarie 2019,



HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se aprobă, la propunerea Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea programului de studii universitare de licență Inginerie electrică și calculatoare/Electrical engineering and computers (în limba engleză), domeniul Inginerie electrică, începând cu anul universitar 2019-2020.

Art. 2. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de licență Inginerie electrică și calculatoare/Electrical engineering and computers (în limba engleză), domeniul Inginerie electrică, valabil începând cu anul universitar 2019-2020.

Art. 3. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, solicitarea Facultății Transfrontaliere din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați privind înregistrarea în Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior a calificărilor aferente următoarelor programe de studii universitare:
  • Discurs specializat. Terminologii. Traduceri (în limba franceză) – masterat;
  • Literatura română și dialog pluri-identitar – paradigme culturale și didactice contemporane – masterat;
  • Limba și literatura română – literatură universală și comparată – licență.

Art. 4. Se aprobă, la propunerea Consiliului pentru studiile universitare de doctorat al IOSUD - UDJG și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, taxa de procesare a dosarului pentru recunoașterea diplomei de doctor şi a titlului de doctor în științe sau într-un domeniu profesional, obținute în străinătate, în cuantum de 500 de lei.

Art. 5. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație, ca natura juridico-academică a bazei materiale a Universității „Dunărea de Jos” din Galați din Comuna Sfântu Gheorghe, strada a 2-a nr. 78, județul Tulcea, înscrisă în Cartea funciară nr. 30218 a Comunei Sfântu Gheorghe, să fie de unitate juridico-academică-administrativă de cercetare-dezvoltare-inovare, în vederea implementării obiectivelor, programelor și a acțiunilor din mecanismul ITI Delta Dunării. În prezent, în imobilul ante-menționat își desfășoară activitatea și are sediul Centrul de cercetare și dezvoltare pentru sturioni, habitate acvatice și biodiversitate. Propunerea are la bază principiul autonomoniei universitare, ce dă dreptul comunității universitare să îşi stabilească misiunea proprie, strategia instituţională, structura, activităţile, organizarea şi funcţionarea proprie, gestionarea resurselor materiale şi umane, cu respectarea strictă a legislaţiei în vigoare.

Art. 6. Se validează rezultatele alegerilor parțiale desfășurate la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor de ocupare a locurilor vacante din Consiliul facultății și din Senatul universitar. Ca urmare, noii membri ai Consiliului facultății sunt:
  • Roșca I. Alina, studentă anul II, Management;
  • Bujoi I. Valentin, student anul II, Informatică economică;
  • Burlacu S. Anastasia, studentă anul II, Management;
  • Panait C. Andrei, student anul III, Marketing.
Iar noul membru în Senatul universitar este Brînză V. Victoria, studentă anul II, Contabilitate și audit.


Preşedintele Senatului universitar,
Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email