UGAL

 

HOTĂRÂREA CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE
Nr. 84/24.09.2020

 

Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Ordinului Ministrului Educaţiei și Cercetării nr. 3041/15.01.2020 privind numirea Rectorului, 

Consiliul de Administraţie, în data de 24 septembrie 2020, cu unanimitatea voturilor exprimate,

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1. Se avizează, având în vedere și avizul favorabil acordat de Biroul Juridic, Calendarul organizării alegerilor pentru ocuparea locurilor vacante, cadre didactice, din Senatul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, după cum urmează:
 

06 – 15 octombrie 2020 Alegerea membrilor în Senatul universitar pentru completarea locurilor vacante privind cadrele didactice (adunările elective)
21 – 23 octombrie 2020 Validarea alegerilor pentru completarea locurilor vacante în Senatul universitar privind cadrele didactice

Calendarul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 2. Se avizează, având în vedere și avizul pozitiv acordat de Biroul Juridic, Metodologia privind organizarea și desfășurarea procesului de obținere a atestatului de abilitare în UDJG (IOSUD – UDJG). (Anexa 1).
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 3. Se avizează, având în vedere și avizul pozitiv acordat de Biroul Juridic, Metodologia privind  susținerea publică a tezei de doctorat la IOSUD – UDJG. (Anexa 2).
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 4. Se avizează indicatorii tehnico-economici ai investiției constând în achiziția unui imobil  destinat Centrului de cercetare fix, care va fi creat în cadrul proiectului „Sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea, REXDAN”, cod SMIS 127065, contract de finanțare nr. 309/10.07.2020.
Valoarea ofertei de vânzare a imobilului, compus dintr-un teren curţi-construcţii în suprafaţă totală real măsurată de 878 m.p. (suprafața din acte fiind de 889 m.p.) şi construcţia în regim de înălțime S+P+3E, în suprafaţă construită la sol de 191,45 m.p. și în suprafață desfășurată de 875,15 m.p, conform antecontractului de vânzare nr. 5771/20.12.2018, documentul solicitat conform ghidul propunerii de proiect, este de 2.933.973,00 lei.

Art. 5. Se aprobă tariful maximal de 200 de lei/oră pentru proiectele finanțate prin Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (SGG-DRRM), Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (SGG-DRP).

Art. 6. Se aprobă, având în vedere și avizul pozitiv acordat de Biroul Juridic, cererile formulate de următorii studenți, care au beneficiat de mobilitate Erasmus+ în anul universitar 2019-2020, privind încadrarea în categoria de „forță majoră” ca urmare a pandemiei SARS-CoV-2, având în vedere și avizul favorabil al Biroului Juridic:
 

Nr. crt. Numele și prenumele studentului Facultatea/Anul de studii Tipul mobilității
1. ȚISARI Rosina Facultatea de Litere/II studii
2. BÎRSAN Augustin Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie/II studii
3. MANOLACHE Mihăiță Facultatea de Medicină și Farmacie/V studii


Art. 7. Se aprobă, la propunerea prorectorului cu relațiile internaționale și extensiunile universității, înființarea unui punct de informare/secretariat pentru Facultatea Transfrontalieră în Chișinău, Republica Moldova.

Art. 8. Se aprobă ca angajarea personalului didactic asociat să se realizeze la propunerea departamentului, cu avizul conform decanului facultății, respectiv cu aprobarea rectorului. Măsura se aplică pentru toate cazurile, începând cu anul universitar 2020-2021.


 

RECTOR,
Prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian GEORGESCU

 

Anexa 1 CuMetodologia privind organizarea și desfășurarea procesului de obținere a atestatului de abilitare în UDJG (IOSUD – UDJG)

Anexa 2 Metodologia privind  susținerea publică a tezei de doctorat la IOSUD – UDJG

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email