UGAL

Academia de Studii Economice a Moldovei a celebrat 30 de ani de la înființare, prilej de mare sărbătoare în comunitatea academică de peste Prut. O delegație a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, condusă de prof. univ. dr. ing. hab. Silvius Stanciu, Prorectorul UDJG, a dat curs invitației partenerilor și a oferit o plachetă aniversară celor din conducerea Academiei. ASEM a fost înființată la 25 septembrie 1991, conform Hotărârii nr. 537 a Guvernului Republicii Moldova.

„În toți acești ani, Academia de Studii Economice a evoluat considerabil, devenind principala și, pentru moment, unica instituție universitară de profil economic din țară, reprezentând un complex universitar modern. Nivelul înalt al studiilor, cercetările științifice profunde, tendința de perfecționare continuă și abilitatea de adaptare la cerințele societății ne-au plasat pe treapta celor mai atractive instituții de învățământ superior din Republica Moldova”, se arată în cuvântul rectorului ASEM, Prof. univ. dr. Grigore Belostecinic.

Academia de Studii Economice din Moldova constituie un complex universitar, în cadrul căruia activează 6 facultăţi cu 26 de catedre, 2 departamente, 7 centre, 13 servicii, Şcoala Masterală de Excelenţă în Economie şi Business, Şcoala Doctorală, Şcoala Superioară de Turism şi Servicii Hoteliere, un incubator de afaceri și Colegiul Naţional de Comerţ.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email