UGAL

Seniorii Universității Vârstei a 3-A de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au închis astăzi, printr-o ceremonie, Școala de Vară U3A, o activitate în premieră organizată exclusiv de ei în intervalul 21 august-10 septembrie, prin care s-au bucurat de o vacanță activă. În aula A001 de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, cursanții i-au molipsit pe invitați cu cheful lor de viață: au prezentat un film cu toate activitățile organizate, au stat de vorbă cu profesori, reprezentanți ai conducerii Universității, colegi și au acordat diplome de participare.

Școala de Vară U3A „Tradiții și obiceiuri la Dunărea de Jos și Dobrogea” este o inițiativă a seniorilor, la propunerea doamnei dr. muzeograf Brândușa Ilie de la Muzeul Brăilei Carol I. 80 de cursanți U3A s-au plimbat cu vaporul pe Dunăre, au vizitat muzee, mânăstiri și obiective turistice din județele Brăila, Galați și Tulcea, au organizat ateliere de creație alături de elevi în comunele Odaia Manolachi și Niculițel. Cel mai tânăr participant al Școlii de Vară U3A are 6 ani, iar cel mai în vârstă 89. Întâlnirile au fost mai mult în aer liber.

„Mă întreb de unde aveți atâta energie. Proiectul vă aparține în întregime și vă felicit din toată inima. E o inițiativă de o diversitate culturală surprinzătoare, care ar trebui să ne motiveze, e o dovadă că proiectul U3A, început acum cinci ani, este pe cât de complex, pe atât de necesar”, a declarat prof. univ. dr. Florin Tudor, coordonatorul U3A.

„Proiectul dumneavoastră este o concretizare a unor inițiative pe care le aveți de ceva vreme. Dorim să facem din Școala de Vară U3A o tradiție, ne mai dorim să reluăm discuțiile pentru înființarea U3A Chișinău, împreună cu Universitatea de Stat <<Ion Creangă>>, să puteți face schimb de experiențe cu seniorii de peste Prut”, a precizat prof. univ. dr. ing. habil. Silvius Stanciu, Prorectorul UDJG.

„Mă bucur să văd interesul pe care îl manifestați pentru acest program și vă susțin în tot ceea ce faceți”, a declarat și conf. dr. ing. Cristian Munteniță, directorul Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic, cel care coordonează la nivel tehnic acest program de învățare continuă.

„Cel mai mare avantaj al Școlii de vară a fost faptul că am socializat. Apoi, am vizitat muzee, am descoperit Dobrogea, o minune atât de aproape de noi, pe care nu o cunoșteam, m-am bucurat că am învățat lucuri interesante, mi-am umplut sufletul de frumos și am avut o vacanță activă, cum nu speram. Ar fi foarte bine ca Școala de Vară să fie o tradiție și să se organizeze anual, de către seniori”, a explicat Drăguța Hogaș, una dintre participante.

Universitatea Vârstei a 3-A de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, primul de acest gen din țară, înființat după model francez, a intrat în cel de-al 6-lea an de funcționare.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email