UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost prezentă, în intervalul 2-5 iulie, la cea de-a X-a Ediție a Târgului Universităților din România, organizată de către Federația Tinerilor Români de Pretutindeni în Republica Moldova. Prima întâlnire cu viitorii studenți de peste Prut a avut loc la Chișinău, pe 2 și 3 iulie, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova și în aer liber, pe Aleea Clasicilor în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău.

Echipa formată din cadre didactice, studenți, reprezentanți ai Departamentului de Mobilități Internaționale și Programe Comunitare și ai Departamentului de Comunicare, Promovare și Relații Publice a oferit mape, pliante și informații cu privire la Admiterea 2021. Participanții au fost interesați de locurile scoase la concurs și specializările celor 14 facultăți la Admitere 2021, proiecte și mobilități internaționale, condiții de cazare și masă din Campusul „Al. I Cuza".

Pe 4 iulie, caravana Universității „Dunărea de Jos” din Galați a ajuns în nordul Republicii Moldova, la Bălți, unde târgul a fost organizat la Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”. Reprezentanții UDJG au prezentat tinerilor absolvenți de liceu oportunitatea de a fi student la universitatea noastră, una din cele mai performante instituții de învățământ superior din Sud-Estul României.

Astăzi, între orele 9,00 și 16,00 caravana U.D.J.G. este prezentă în ultima zi a târgului educațional, găzduit la Cahul de Universitatea „Bogdan Petriceicu Hașdeu”. Tinerii basarabeni din sudul Republicii Moldova vor avea posibilitatea să interacționeze cu cadrele didactice ale universității noastre, voluntarii organizațiilor studențești care studiază în orașul de la Dunăre, pentru a afla detalii despre viața de student în România, oportunități de voluntariat și de angajare.

„Suntem singura instituție de învățământ superior din România cu extensiuni atât în Vestul cât și în Estul Europei, care dezvoltă specializări și parteneriate în Italia, Republica Moldova și Ucraina. Ne bucurăm de interesul pe care tinerii de peste Prut îl arată pentru locurile oferite la admitere de universitatea noastră, inclusiv pentru românii de pretutindeni, și îi asigurăm că suntem o instituție de nivel european, axată pe un proces didactic modern și competitiv, cu rezultate în cercetare, dezvoltare, inovare și transfer tehnologic recunoscute la nivel internațional. Așteptăm cu drag candidații din Republica Moldova la Admiterea 2021 care debutează astăzi sub sloganul «La UGAL ești pe val»”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email