UGAL

Seminarul intitulat „Ce este și cum se practică turismul ecologic transfrontalier?” din cadrul proiectului „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)” s-a desfășurat în perioada 25-26 iunie 2021, în Cahul, Republica Moldova. La seminar au participat reprezentanți ai autorităților locale din Cahul, Reni si Galaţi, dar și prestatorii de servicii turistice din toate cele 3 regiuni transfrontaliere.

Seminarul a fost deschis de către dl Liubomir Chiriac, manager de proiect, director executiv, IDIS ”Viitorul”, urmat de dl Nicon Pîslari, coordonator de proiect, Consiliul Raional Cahul, dna Liliana Ivanov, coordonatoare de proiect, Comunitatea teritorială Reni, Ucraina și dl Cristian Munteniță, coordonator de proiect, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, România.

Principalele teme abordat la eveniment au avut la bază: analiza situației actuale privind dezvoltarea turismului în Republica Moldova, Ucraina și România; oportunitățile și potențialul turistic din regiunea transfrontalieră Cahul-Reni-Galați; avantajele dezvoltării turismului verde transfrontalier, dar și Viziuni și experiențe în dezvoltarea afacerilor în turismului rural.  

Vizita de studiu a debutat la Colibași, iar domnul primar Ion Dolganiuc a adus în prim-plan idei privind dezvoltarea afacerilor în turismului rural transfrontalier. Herghelia de Cai „Potcoava Verde” din satul Slobozia Mare, Muzeul de Istorie și Etnografie și Pensiunea „Eco Village” din satul Văleni a fost de asemenea incluse in programul vizitei.

Cel de-al doilea seminar din cadrul proiectului se va desfăşura la Galați în perioada 23-24 iulie 2021.

Proiectul transfrontalier „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”, BSB 817 este implementat de către IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Consiliul raional Cahul (Moldova), Comitetul Executiv al Consiliului Local al or. Reni (Ucraina) și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (România). Proiectul este parte a Programului Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020” și este cofinanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și de către țările participante: Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina.

Acest comunicat de presă a fost produs cu ajutorul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a proiectului transfrontalier „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova; raionul Reni, Ucraina și județul Galați, România)”, BSB 817 și nu poate fi, în niciun caz, luat pentru a reflecta punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email