UGAL

Miercuri, 16 iunie 2021, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și cei ai Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Delegația ANPC, condusă de președintele acesteia, Claudiu Daniel Dolot, l-a inclus și pe Eugen Hristache noul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor din Regiunea Sud-Est.

Din partea universității au participat Rectorul instituției, prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, prof. dr. ing. dr. ec. Silvius Stanciu, prorector responsabil cu parteneriatul cu mediul economico-social și prof. dr. ing. Nicoleta Stănciuc, prodecan al Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor.

Cele două instituții au convenit realizarea unui acord cadru de parteneriat, cu acțiuni de sprijin reciproc în derularea de programe educaționale în domeniul calității produselor, inițierea unor proiecte comune de atragere a fondurilor europene în domeniul consumului sustenabil de produse, dezvoltarea unor parteneriate cu universitățile și instituțiile de profil din țară și străinătate. O inițiativă inovativă la nivel național, propusă de cele două instituții vizează dezvoltarea unui „Institut al Consumatorilor”.

«Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, cea mai importantă instituție academică și de cercetare din Regiunea de Dezvoltare Sud Est a României, are o tradiție îndelungată în derularea de programele educaționale și de cercetare în producția și comercializarea alimentelor. Prin facultatea de profil, centrele de cercetare instituționale și departamentele specializate în programe de formare continuă, universitatea are capacitatea de a implementa proiecte de cercetare, poate organiza cursuri de pregătire și de educație în domeniul calității alimentelor, acțiuni de conștientizare și de promovare a unui consum sustenabil în rândul consumatorilor. Suntem onorați de parteneriatul propus de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și de vizita de lucru realizată de domnul presedinte al ANPC, Claudiu Daniel Dolot», a declarat Rectorul instituției, prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu.

„Dunărea de Jos” din Galați este universitatea cu o facultate de notorietate în domeniul industriei alimentare. Consumatorii români trebuie educați în direcția unui consum sustenabil, a achiziționării unor produse de calitate. Așa cum există programe educaționale în diverse domenii de activitate, cum ar fi cel bancar, la fel putem organiza, împreună cu universitatea, cursuri educaționale și în zona de protecție a consumatorilor”, a precizat în timpul întâlnirii cu reprezentanții universității domnul Claudiu Dolot, inițiatorul proiectului „Institut al Consumatorilor”.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email