UGAL

Fondul pentru IMM-uri "Ideas Powered for Business SME Fund", susținut de Comisia Europeană si EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală) – Partener OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii și Mărci), vizează întreprinderile care doresc să-și dezvolte strategiile de proprietate intelectuală (PI) și să-și protejeze drepturile PI la nivel național, regional și european. „Ideas Powered for Business SME Fund" poate contribui la impulsionarea afacerilor IMM-urilor, acordând reduceri de până la 50% din taxele pentru cererile de înregistrare de mărci și desene sau modele.

Orice IMM poate beneficia de un voucher în valoare de până la cel mult 1.500 euro. În perioada 1-31 mai 2021, s-a desfășurat etapa a III-a de depunere a solicitărilor privind acordarea de subvenții pentru depunerea cererilor de înregistrare de mărci, desene sau modele, în cadrul SME Fund. În această perioadă, la nivel European, 2.361 de IMM-uri au depus solicitări pentru 4.808 servicii de proprietate intelectuală dintre care: 3.782 solicitări de înregistrare marcă, 869 solicitări de înregistrare desene și 157 solicitări pentru prediagnoză de proprietate intelectuală (PI) – ne-a declarat directorul Departamentului de Formare Continuă și Tranfer tehnologic (DFCTT), Conf. univ. dr. ing. Cristian MUNTENIȚĂ.

Referitor la România, în aceeași perioadă, 39 de IMM-uri au depus solicitări pentru 106 servicii de proprietate intelectuală, dintre care: 39 solicitări de înregistrare marca natională, 26 solicitări de înregistrare desene/modele nationale, 35 de solicitări de înregistrare marcă UE și 6 solicitări pentru înregistrare desene comunitare. În perioada 1-31 Iulie 2021, se va desfășura etapa a IV a de depunere a cererilor privind serviciile de proprietate intelectuală subvenționate prin programul SME Fund – ne-a declarat Prorectorul Prof. univ. dr. habil. ing. Silvius STANCIU – Director CTT-UGAL

Condițiile de participare și alte informații referitoare la obținerea voucherelor pot fi obținute la sediul Universității Dunărea de Jos din Galați, Departamentul de Formare Continuă și Transfer Tehnologic (DFCTT), str. Domnescă nr. 47, tel: 0336 130142, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email