UGAL

Nu mai puțin de 8 cadre didactice și doctoranzi ai Universității „Dunărea de Jos” din Galați au prezentat lucrări în cadrul celei de-a șasea ediții a Conferinței ICACER (International Conference on Advances on Clean Energy Research), desfășurată, anul acesta, între 15 și 17 aprilie la Barcelona. Este vorba despre Profesorii Eugen și Liliana Rusu, de la Facultatea de Inginerie și șase doctoranzi: cinci de la Facultatea de Inginerie și unul de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Una dintre participante, Alexandra-Ionelia Diaconiță a primit premiul „Best Presentation Award”.

„Sunt mândră de acest rezultat, este un imbold, mai ales că este prima mea conferință internatională la care particip. Consider că acest premiu a venit ca o încurajare pentru a-mi continua cercetările în domeniu. Totodată, îmi oferă certitudinea că munca depusă în realizarea acestor studii, încă din timpul programului de masterat, nu a fost în zadar”, a spus Alexandra-Ionelia Diaconiță.

Academicianul Eugen Rusu este singurul dintre cei opt care a fost prezent la toate edițiile acestei importante conferințe din zona energiei regenerabile sau energiei verzi.

„Am participat la conferinta ICACER încă de la prima editie, care a avut loc în Bangkok, Thailanda în 2016. La cea de-a doua ediție, de la Berlin, în 2017, am avut o prezentare în calitate de keynote speaker și, de atunci, Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați a fost menționată pe situl manifestării ca instituție care sprijină conferința, alături de organizatori, iar subsemnatul a îndeplinit sarcina de program chair. În 2018, conferința ICACER a avut loc la Barcelona și universitatea noastră a participat cu 6 lucrări, iar din acel moment, participarea universității noastre a fost semnificativă. Anul acesta am participat cu 8 lucrări (la 6 dintre ele primi autori sunt doctoranzi), din care una în calitate de invitat special. Ar trebui mentionat și faptul că domeniul conferinței este foarte important, referindu-se în mod special la «Clean Energy Research», adică la cercetarea în domeniul energiei curate și, în mod special, al energiei regenerabile. În contextul Pactului Verde European, tematica urmărită de conferință este de mare actualitate și de o importanță crescândă atât pentru țara noastră, cât și pentru majoritatea țărilor din Uniunea Europeană. Considerăm, de asemenea ca implicarea activa a Universitatii „Dunărea de Jos” din Galați în buna desfășurare a acestei conferințe contribuie la creșterea prestigiului și vizibilității internaționale a instituției gălățene”, a precizat Academicianul Eugen Rusu.

La ediția din acest an au fost înscrise peste 70 de lucrări din 23 de țări, România fiind reprezentată doar de profesorii și doctoranzii de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Potrivit site-ului organizatorului, toate lucrările vor fi publicate în jurnalul Energy Reports, publicație cu factor de impact 3,83.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email