UGAL

La inițiativa organizației „Reporteri fără frontiere”, pe 20 aprilie este marcată Ziua Internațională a Presei Libere. Sărbătoarea a fost instituită în anul 1991 și reamintește tuturor principiile fundamentale ale libertății presei: dreptul la liberă exprimare, liber acces la informație și libertatea, independența și pluralismul instituțiilor media în societățile democratice. Jurnalismul este o profesie cu un grad înalt de periculozitate, care poate atrage după sine pierderea libertății și chiar a vieții ziariștilor.

În cursul relatărilor din teatre de operațiuni, despre diverse evenimente politice sau atunci când investighează fapte de corupție, jurnaliștii dau dovadă de curaj și perseverență. Prin efortul și grija jurnaliștilor, opinia publică află despre evoluția și cursul unor evenimente din diverse arii geografice și geo-politice.

Curajul jurnaliștilor de a spune adevărul și de a informa cetățenii cu orice preț nu s-a stins niciodată, iar Facultatea de Litere, prin specializarea Jurnalism, face tot posibilul să inoculeze în rândul studenților pasionați dorința de a relata obiectiv evenimentele la care sunt martori.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email