UGAL

Un număr de 11 elevi din cadrul Colegiului Economic „Virgil Madgearu", împreună cu profesorii coordonatori, au participat pe 9 aprilie la activități de cercetare destinate determinării parametrilor fizico-chimici ai apei din Dunăre, realizate la Facultatea de Științe și Mediu din cadrul Universității „Dunărea de Jos" din Galați. Elevi din clasele a X-a și a XI-a au avut ocazia să lucreze în laboratorul facultății, să verifice calitatea apei de Dunăre în zona municipiului Galați și să participe la o dezbatere ce a vizat legislația în vigoare cu privire la apa potabilă, apa de suprafață, apa industrială și cea menajeră.

„Salutăm implicarea Facultății de Științe și Mediu, partenerii noștri în Proiect. Am găsit la facultate o echipă de cercetători dornici să împărtășească din experiența lor elevilor pasionați de știință. Adolescenții noștri au fost fascinați de acuratețea investigațiilor științifice realizate și au promis că vor reveni în laborator”, a declarat echipa de proiect a Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, alcătuită din profesorii: Marilena Râpă, Daniela Dinică, Iulia Hărăbor, Cristina Ciupitu, Nicoleta Negraia și Mihaela Căpățână. 

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, prin Unitatea de Cercetare în Educație, derulează în perioada septembrie 2020–august 2022 proiectul „PULCHRA - Știința în medii urbane: construirea de centre comunitare de învățare participativă prin cercetare și activare”, finanțat prin programul de cercetare și inovare Horizon 2020 al Uniunii Europene și coordonat de Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena. Pentru implementarea acestui proiect, la nivel național, au fost selectate cinci licee, iar unul dintre ele este Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Galați. Scopul proiectului PULCHRA este acela de a explora conceptul de școală deschisă, precum și de a încuraja educația pentru științe. Deoarece pentru Municipiul Galați fluviul Dunărea reprezintă sursa principală de alimentare cu apă potabilă, tema de cercetare aleasă de către echipa de proiect a Colegiului Economic „Virgil Madgearu" a fost „Studiul variației parametrilor fizico-chimici ai apei Dunării în zona Municipiului Galați. Stabilirea calității apei prin intermediul indicilor de calitate".

Felicităm Colegiul Economic „Virgil Madgearu" pentru implicarea în acest proiect educațional și pentru alegerea temei de cercetare, cu impact în domeniul științific și de interes pentru comunitatea gălățeană.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email