UGAL

Departamentul de Chimie, Fizică şi Mediu de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați organizează vineri, 14 mai, de la ora 11:00, webinarul „Radiațiile în locuințe și mediul înconjurător/Radiations in our homes and environment”, un dialog online, derulat în cadrul proiectului BSB27 #MONITOX.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Institutul de Zoologie și Institutul de Geologie și Seismologie din Chișinău, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunării” din Tulcea și International Hellenic University din Grecia și cu instituții de învățământ preuniversitar din Galați: Liceul teoretic „Emil Racoviță”, Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, Liceul tehnologic „Costache Conachi” Pechea și Școala Generală nr. 24 din Galați.

Agenda acestui eveniment științific cuprinde dezbateri ce vor aborda tipurile și sursele de radiații nucleare, metodele de detecție a acestora, emisia gazelor radioactive radon și toron în locuințe și mediu, hărți de poluare radioactivă, evaluarea dozelor de radiații absorbite de organismul uman și de țesuturile și organele interne expuse la radiații din surse externe (mediu, deșeuri, fond geologic) și interne (inhalare radionuclizi, ingestie apă și alimente), precum și evaluarea riscului radiologic și asupra sănătății populației al izotopilor radioactivi prezenți în soluri și materiale de construcții.

Moderatorul evenimentului este doamna prof. dr. habil. Antoaneta Ene de la Departamentul de Chimie, Fizică şi Mediu din cadrul Facultății de Ştiinţe şi Mediu.

Webinarul face parte din manifestările organizate de Facultatea de Științe și Mediu în cadrul „Open Gates-Open Minds” - Zilelor Porților Deschise la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Detalii despre eveniment se găsesc la link-ul: https://fb.me/e/2gWKCQLNY

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email