UGAL

Departamentul de limba şi literatura franceză din cadrul Facultății de Litere a Universității „Dunărea de Jos” din Galați organizează vineri, 26 martie, Colocviul Internaţional Journées de la Francophonie. Il était une fois en 2020… Récits épidémiques, discours pandémiques, reflets et impacts culturels des fléaux. Aflată la a 18-a ediţie, manifestarea ştiinţifică la care și-au adus aportul Centrul de cercetare Teoria și Practica Discursului și Centrul de Reușită Universitară propune dezbateri pe tema discursului pandemic. 

Colocviul reuneşte profesori și cercetători din România, Franţa, Brazilia, Turcia, Algeria, Maroc, Camerun și Coasta de Fildeş, cu preocupări în domeniul lingvisticii și al diversității expresiilor culturale. Desfăşurat pe platforma Microsoft Teams, evenimentul îşi propune să creeze un spaţiu virtual propice schimburilor de valori spirituale, demersul axându-se pe importanţa limbii franceze în contextul patrimoniului lingvistic universal.

În deschiderea lucrărilor, participanţii vor fi onorați de prezența lui Mohamed Ketata, directorul Agenției Universitare a Francofoniei pentru Europa centrală și orientală.

Manifestarea face parte din seria acțiunilor organizate la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în Luna Francofoniei.

PROGRAMUL COLOCVIULUI

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email