UGAL

An de an, Ziua Mondială a Teatrului marchează în conștiința fiecărui artist, dar și a spectatorilor, faptul că teatrul este însoțitorul evoluției umane, „oglinda vremurilor sale" cum spunea William Shakespeare, marele Bard din Avon. Artiștii sunt exponenții lumii din care fac parte și au misiunea de a sonda permanent sufletul și conștiința umană. Arta cu cea mai mare rezonanță în conștiințele semenilor este TEATRUL, iar artiștii reprezintă barometrul de civilizație, educație și evoluție a unei societăți, teatrul fiind înțeles ca orice formă de artă performativă sau artă a spectacolului. 

„De peste 20 de ani, orașul de la Dunăre se poate mândri cu faptul că spectrul cultural-educațional este mai bogat și mai animat datorită existenței Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Sunt deja promoții de artiști care servesc instituțiile de profil din oraș, dar și teatre din toată România. Galațiul a arătat, în nenumărate rânduri, că are mulți tineri care dovedesc un potențial artistic deosebit, iar această resursă specială trebuie cultivată și valorificată. Facultatea de Arte este locul cel mai potrivit în care acești tineri își pot găși chemarea, își pot descoperi propria voce și pot crea prin talentul lor o efervescență culturală cu totul aparte în comunitatea gălățeană. Datorită activității Facultății de Arte, în Galați au apărut trupe independente, artiști emergenți, proiecte teatrale de anvergură (festivaluri de teatru, festivalul școlilor de teatru etc.), spectacole de teatru de improvizație, proiecte/spații de dezvoltate personală”, a declarat lector univ. dr. Toma Florin, cadru didactic la Facultatea de Arte și directorul Teatrului „Fani Tardini” din Galați.

„Teatrul pentru mine înseamnă evadare. Este una dintre cele mai vindecătoare forme de artă. Teatrul mă ține mereu în contact cu mine și cu cei din jur, mă încurajează să vreau mai mult de la mine și să ies din zona de confort. Mereu voi susține faptul că, atunci când am descoperit teatrul, mi-am găsit casa și familia veșnică. Locul din care nu vreau să mai plec niciodată”. (Denisa Onisie, studentă anul III secția Actorie, Facultatea de Arte)

„Teatrul mi-a schimbat viața. Pe scenă timpul trece altfel, mă aflu în prezent. Nu am învățat în patru ani de liceu cât am aflat doar în primul semestru de facultate. Cel mai important lucru este că am început să mă cunosc pe mine însumi, să-mi descopăr fricile, să lupt cu ele. Tocmai de aceea mi-am ales ca subiect de licență teatrul ca mediu terapeutic”. (Ionuț Strat, student anul III secția Actorie, Facultatea de Arte)

La mulți ani de Ziua Mondială a Teatrului tuturor celor care au curajul să se exprime într-un mod artistic! La mulți ani, Facultatea de Arte!

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email