UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice și Camera Notarilor Publici Galați au încheiat un protocol de colaborare prin care cele două instituții își propun să dezvolte proiecte comune, să organizeze manifestări științifice, să identifice teme de cercetare pentru studenți, masteranzi, doctoranzi. În plus, Camera Notarilor dorește să implice studenții specializării Drept în operațiunea de digitalizare a Arhivelor Notariale.

La semnarea protocolului de către prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității, conf. dr. George Schin, Decanul Facultății și prof. dr. Bogdan Ciucă, Președintele Camerei Notarilor Publici au participat Vasile Varga, vicepreședintele Uniunii Naționale a Notarilor Publici și conf. univ. dr. Ciprian Vlad, Prorectorul responsabil cu strategiile universitare și parteneriatul cu studenții.

„Universitatea are o politică pro-activă de desfășurare a unor activități comune cu instituții cu tradiție din Regiunea de Sud-Est. La propunerea cadrelor didactice de la Facultatea de Drept, am semnat acest contract cu Camera Notarilor, care ne va permite nouă ca instituție să întărim pregătirea profesională a absolvenților și, în același timp, să dezvoltăm proiecte comune, unele pe care le-am identificat deja, altele care vor veni”, a declarat prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității.

„Noi aveam deja o colaborare cu Facultatea pentru practica studenților, dar acum ne-am gândit să digitalizăm Arhivele Notariale aparținând vechiului Notariat de Stat, pe care noi le-am conservat, depozitat și administrat. Astfel, studenții vor avea ocazia să descopere documente juridice vechi (testamente, contracte), să vadă cât de serioși erau specialiștii în drept pe vremuri, să le studieze și să le digitalizeze. Cred că va fi o experiență interesantă, care poate da naștere unor teme de cercetare pe viitor”, a explicat prof. dr. Bogdan Ciucă, Președintele Camerei Notarilor Publici.

La rândul său, conf. dr. George Schin, Decanul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice dar și notar public a precizat: „Noi, fiind în ambele ipostaze, ne dăm seama cât de importantă e relația dintre teorie și practică - teoreticienii au nevoie de subiecte concrete, pentru ca cercetarea lor să fie aplicată și utilă, iar aici vine în ajutor Camera Notarilor, iar notarii au nevoie de soluții la problemele cu care se confruntă, și aici dăm cuvântul specialiștilor în drept de la Universitate”.

În plus, Birourile notariale ale celor doi: Bogdan Ciucă și George Schin, vor acorda, începând cu acest an, studenților cu rezultate bune din cadrul Facultății,  Bursa „Zamfir V. Ioan”, în memoria maestului lor, notar șef al Județului Covurlui. Bursa constă într-un abonament gratuit la Revista „Dreptul” pe un an de zile, cărți de specialitate și o sumă de bani pentru o binemeritată vacanță.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email