UGAL

Studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați sunt invitați marți, 2.03.2021, începând cu ora 17.00, la o dezbatere interactivă despre alimentele tradiționale și despre certificarea calității produselor alimentare românești la nivel național și european.

Tema principală a întâlnii de lucru va fi DOR - Denumirea de origine românească, invitatul special al dezbaterii fiind Domnul Ștefăniță Decebal Pădure, Președintele Asociației pentru Promovarea Produsului Românesc și reprezentatul Patronatelor la Comitetul Economic și Social European. Domnul Pădure  urmat studii doctorale în domeniul Ingineriei Produselor Alimentare în cadrul Școlii Doctorale a Universității Dunărea de Jos din Galați, finalizând o teză de doctorat în domeniul certificării calității produselor tradiționale românești.

Dezbaterea se va desfășura sub egida: “Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn.”, un citat promovat de Benjamin Franklin.

Dialogul dintre actualii studenți și alumni propune să contureze un portret al viitorului inginer de la #SIA,  abordând aspecte legate de importanța pregătirii de specialitate și transversale pentru o bună integrare pe piața muncii, oportunități de dezvoltare și de promovare a produselor tradiționale românești.

Întâlnirea, organizată on-line pe platforma Microsoft Teams, face parte din seria evenimentelor organizate de Departamentului de relații cu studenții și orientare profesională (DOPS-SIA) și de Compartimentul de Marketing Academic, dedicate studenților Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, care are ca scop principal orientarea formării educaționale în acord cu cerințele pieței muncii și ale angajatorilor.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email