UGAL

Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, domnul prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, și prorectorul responsabil cu strategii universitare și parteneriatul cu studenții, domnul conf. dr. ing. Ciprian Vlad, au avut joi, 18 februarie 2021, o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei Yazaki Romania, subsidiara din Brăila a concernului japonez. Conducerea universității a discutat cu reprezentanții companiei Yazaki Brăila, aspecte legate de nevoia companiei de personal specializat și de angajarea absolvenților universității gălățene, respectiv despre dezvoltarea unor specializări/programe de studii adaptate profilului companiei japoneze.

Întâlnirea de lucru a fost completată cu o vizită a fabricii, în care reprezentanților universității le-au fost prezentate tehnologiile moderne aplicate în producția de cablaje electrice, parteneriatele companiei și gama de produse finite, destinate în principal exportului.

Întâlnirea dintre cele două părți vizează pregătirea unui acord cadru pentru dezvoltarea unui parteneriat strategic între Filiala Yazaki Brăila, cel mai mare angajator privat din Municipiul Brăila, și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Cu o tradiție de peste 80 de ani în producția de componente auto, Corporația Yazaki are filiale deschise în 44 țări și 448 locații. Yazaki România este unul dintre principalii angajatori din industria auto autohtonă. În țara noastră prima fabrică Yazaki a fost deschisă în anul 2003 în Parcul Industrial Ploiești, fiind urmată de filialele din Caracal (2011) și Brăila (2015).

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email