UGAL

După ce o lungă perioadă concursul de creativitate în IT „Severin Bumbaru” a fost organizat doar de către Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Galaţi, începând cu ediţia din anul 2021 Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, prin Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, redevine co-organizator al acestui eveniment. Astfel, cele două instituţii au semnat un parteneriat pentru organizarea acestui concurs, urmând ca în cadrul concursului să existe atât secţiuni dedicate studenţilor, cât şi secţiuni dedicate elevilor.

Momentul coincide cu comemorarea a 10 ani de la dispariţia domnului profesor Severin Bumbaru. Personalitate marcantă a mediului academic gălățean și creator de şcoală în domeniul științei calculatoarelor, domnul profesor Severin Bumbaru a fost timp de mai bine de 40 de ani mentorul multor generaţii de studenţi, doctoranzi și tineri colegi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, imprimându-le acestora un mod riguros de a gândi şi de a trata problemele inginereşti.

Domnul profesor Severin Bumbaru a înființat în 1993 Catedra de Informatică Aplicată la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, pe care a condus-o până în anul 2004.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email