UGAL

Vineri, 15 ianuarie 2021, a avut loc şedinţa online de deschidere oficială a proiectului „Digitalisation of water industry by innovative graduate water education/DIGIWATER”. Proiectul este finanţat în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene, fiind încadrat în acţiunea: KA2: Cooperation for innovation and the exchange of good practices - Knowledge Alliances. Viziunea proiectului este o creştere inteligentă, durabilă și încurajatoare a Europei, îmbunătăţind competitivitatea și productivitatea prin digitalizare, inovare şi promovarea antreprenoriatului. 

 

Propunem o societate care foloseşte în mod inteligent resursele de apă, recunoscând importanţa acestora pentru Europa, astfel încât să evităm lipsa acesteia şi efectul determinat de schimbările climatice (inundaţiile) şi să asigurăm calitatea adecvată a apei acolo unde este ea necesară.
 
Proiectul se derulează pe 3 ani şi are un buget total de 999.990 Euro, iar consorţiul, coordonat de Norwegian University of Life Sciences, este format din 12 parteneri din 6 ţări (Norvegia, România, Germania, Belgia, Cipru şi Turcia), la care se aduagă şi European Water Association. Bugetul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, pentru care responsabilul de proiect este prof.dr.ing. Marian Barbu, este 55.057 euro.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email