UGAL

Studenții seniori ai Universității „Dunărea de Jos” din cadrul Programului U3A au arătat că știu să se bucure de magia Crăciunului chiar și în condiții de pandemie. Colectivul de inițiativă U3A a organizat ieri „Secret Santa”, și, ca totul să se desfășoare în deplină siguranță, cursanții s-au întâlnit în aer liber, într-un parc din Galați.
 
Au împodobit un brăduț, au cântat colinde, au mâncat turtă dulce și au făcut schimb de cadouri și felicitări. “Am vorbit cu ai mei colegi și fiecare m-a întrebat dacă nu facem ceva, să ne întâlnim de sfintele Sărbători de Crăciun. Noi suntem membri ai Clubului „Marțea itinerantă” și obișnuiam să ne vedem în fiecare săptămână, iar la final de an organizam o petrecere cu dans și o tombolă. Toți erau dornici să iasă și să participe la o întâlnire, ca pe vremuri. Așa mi-a venit ideea acestui Secret Santa! Eu am adus turta dulce, fiecare a cumpărat un cadou pentru un coleg și a scris o felicitare de An Nou, felicitările fiind aduse de colega noastră Mirela Panaite. A fost o bucurie mare, am simțit cu toții spiritul de sărbătoare. A fost o scurtă întâlnire, în aer liber, cu mască, păstrând distanțarea, fără îmbrățișări, ca să nu fie probleme, însă fiecare a simțit-o ca pe un mare dar”, a declarat Roxana Băcanu, organizatoarea evenimentului. Colegii și-au făcut cadouri cărți, eșarfe, șampanie, bomboane, ornamente de brad și lucruri pentru casă. 
 
Universitatea Vârstei a treia (U3A) este un proiect inițiat în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi care aşează în centrul acţiunilor sale seniorii. Construit după un model de origine franceză, proiectul a fost derulat pentru prima dată în România la Galați, fiind adaptat spaţiului cultural şi academic național.
Seniorii U3A au desfășurat, anul acesta, cursurile online pe platforma Microsoft Teams. 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email