UGAL

70 de copii din județ au beneficiat de cadourile aduse de Moș Crăciun, ajutat de membrii Societății Studenților Mediciniști din Galați. Cei mai mulți dintre micuți au primit hăinuțe, jucării, rechizite și alimente, dar Moșul a venit și cu două tablete, un calculator și un brad. 
„Mulțumim celor care au participat la campania noastră „Donează sânge Fii erou”-Galați! Dar și celor care ne-au sprijinit în Campania Națională „De Crăciun, Fii EROU!”.  Mulțumim Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Centrului pentru Orientare și Consiliere în Carieră, sponsorilor noștri, conducerii și personalului de la Centrul de Transfuzii-Galați, dar și celor care, în urma donării de sânge, ne-au ajutat, dându-ne din tichetele lor de masă, în cadrul campaniei Teddy for Kids. Felicitări tuturor voluntarilor care s-au implicat și au realizat aceste proiecte”, a declarat Andreea-Larisa Patriche, coordonator al campaniei.
 
În perioada 7-18 decembrie 2020 a avut loc la Galați cea mai mare campanie de cooptare de donatori de sânge, la inițiativa Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România, cu sprijinul Societății Studenților Mediciniști din Galați. „De Crăciun, Fii Erou!” s-a desfășurat simultan în 11 centre universitare din țară. Pe de altă parte, SSMG a organizat Campania proprie Teddy for Kids, prin care s-au cumpărat jucării, alimente neperisabile și articole noi de îmbrăcăminte pentru a fi donate copiilor proveniți din familii defavorizate. 
Teddy for Kids se desfășoară la Galați de câțiva ani. În 2019, studenții mediciniști au strâns 4.000 de lei din bonurile de masă de la cei care au donat sânge, pe care i-au transformat în produse necesare familiilor defavorizate din județ.
 
La rândul lor, membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala Galați a donat pachete pentru 12 familii nevoiașe cu mulți copii din județele Galați și Brăila. S-au strâns alimente de bază, materiale de igienă și curățenie, jucării și dulciuri în valoare de 3000 de lei. „„Ne bucurăm să ajutăm!” nu e doar un slogan, e ceea ce gândim, simțim, ceea ce trăim de 30 de ani. Am ajutat, am alinat, am bucurat studenți, copii, bătrâni aflați în situații dificile și asta ne-a adus aproape de spiritual Sărbătorii Nașterii Domnului”, a declarat Codruț Mirică, președinte ASCOR filiala Galați.  
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email