UGAL

Proiectul „Inovare prin Cercetare de Excelență”, prin Gala CEREX UDJG, a premiat cercetătorii și revistele universității, care au obținut performanțe remarcabile în anul 2020. SECȚIUNEA ARTICOLE PUBLICATE ÎN 2020, VIZIBILE ÎN PLATFORMA ONLINE WEB OF SCIENCE CORE COLLECTION a evidențiat următoarele lucrări: “Bioavailability and bioaccessibility of food bioactive compounds; overview and assessment byin vitromethods”, publicat în COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY (autori Cristian Dima și Ștefan Dima);

“The financial impact of replacing plastic packaging by biodegradable biopolymers - A smart solution for the food industry”, publicat în JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION (autori Maricica Stoica și Valentin Marian Antohi); “Modern enabling techniques and adsorbents based dye removal with sustainability concerns in textile industrial sector -A comprehensive review”, publicat în JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION (autor Antoaneta Ene);  „Fluorescence spectroscopy and molecular modeling of anthocyanins binding to bovine lactoferrin peptides”, publicat în FOOD CHEMISTRY (autori: Nina Nicoleta Condurache; Iuliana Aprodu; Leontina Grigore-Gurgu; Elena Enachi; Gabriela Râpeanu; Gabriela Elena Bahrim; Nicoleta Stănciuc) și “Development of several hybrid drying methods used to obtain red beetroot powder”, publicat în FOOD CHEMISTRY (autori: Oana-Viorela Nistor; Doina Georgeta Andronoiu; Gabriel Dănuț Mocanu; Viorica Vasilica Barbu; Elisabeta Botez).

SECȚIUNEA CITĂRI ÎNREGISTRATE PENTRU ARTICOLELE PUBLICATE ÎN 2020 ÎN PLATFORMA ONLINE WEB OF SCIENCE, ALL DATA BASES, a premiat următorii cercetători: Cristian Dima și Ștefan Dima pentru articolele “Bioavailability of nutraceuticals: Role of the food matrix, processing conditions, the gastrointestinal tract, and nanodelivery systems”, publicat în COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY, respectiv,  “Bioaccessibility study of calcium and vitamin D-3 co-microencapsulated in water-in-oil-in-water double emulsions” publicat în FOOD CHEMISTRY; Roxana Mihaela Apetrei pentru articolul “Review-Functional Platforms for (Bio)sensing: Thiophene-Pyrrole Hybrid Polymers”, publicat în JOURNAL OF THE ELECTROCHEMICAL SOCIETY; Gabriela Iordăchescu pentru articolul „Attitudes and beliefs of Eastern European consumers towards piglet castration and meat from castrated pigs”, publicat în MEAT SCIENCE și Valeriu Ardeleanu și Alexandra Toma pentru articolul “Current Pharmacological Treatment of Painful Diabetic Neuropathy: A Narrative Review”, publicat în MEDICINA-LITHUANIA.

SECȚIUNEA CERCETĂTORII UDJG CARE AU AVUT ÎN 2020 CEL MAI MARE NUMĂR DE CITĂRI a acordat premii prof. Constantin Apetrei, Academician Eugen Victor Cristian Rusu, prof. Liliana Rusu, prof. Luminița Moraru și prof. Lidia Benea.

SECȚIUNEA REVISTE ALE UNIVERSITĂȚII INDEXATE ÎN PRINCIPALELE BAZE DE DATE ȘTIINȚIFICE LA NIVEL INTERNAȚIONAL. Au fost premiate: Analele Universității "Dunarea de Jos" din Galați, Fascicola VI – Food Technology (coordonator prof. dr. Iuliana Aprodu), prezentă în Web of Science - Clarivate Analytics; Analele Universității "Dunarea de Jos" din Galați, Fascicola XII, Welding Equipment and Technology (AWET) (coordonator prof. dr. Elena Scutelnicu) indexată SCOPUS, respectiv revistele indexate European Reference Index for the Humanities (ERIH PLUS): Analele Universității "Dunarea de Jos" din Galați, Fascicola I. Economie si Informatică Aplicată (coordonator prof. dr. Daniela Ancuța Șarpe), Communication Interculturelle et Littérature (director onorific prof. dr. Doinița Milea, redactor șef prof. dr. Simona Antofi), STUDIUM. Revista studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor în istorie (coordonator Oana Maria Mitu), Cultural Intertexts (coordonator prof. dr. Michaela Praisler).

Premiile au fost stabilite în urma analizei efectuate de echipa de proiect prin verificarea bazelor internaționale de date și a resurselor interne ale Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email