UGAL

Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și-a omagiat și  în 2020 venerabilii profesori și colegi care s-au retras din activitate pe parcursul acestui an. În semn de recunoaștere și prețuire, Consiliul Facultății de Inginerie a decis acordarea diplomei de fidelitate „Alexandru Guțu” distinșilor dascăli care au contribuit la formarea a numeroase generații de specialişti în domeniul tehnic, la promovarea performanţei şi excelenţei în educaţie, la promovarea şi dezvoltarea relaţiilor cu mediul economic şi socio-cultural și la creşterea gradului de internaţionalizare al facultății.

Este vorba de: Prof. univ. dr. ing. Tamara RADU, Prof. univ. dr. ing. Ștefan DRAGOMIR, Conf. univ. dr. ing. Stela CONSTANTINESCU, Conf. univ. dr. ing. Lucica BALINT, Conf. univ. dr. ing. Adrian VASILIU, Conf. univ. dr. ing. Constantin SPÂNU, Tehnician Dorin BANICĂ.

„Felicitări colegilor noștri care anul acesta își încheie cariera didactică. Le mulțumim pentru răbdare, eforturi, dedicație și profesionalism. Le urăm Sărbători fericite și La mulți ani frumoși, senini și plini de bucurii!”, a declarat prof. univ. dr. Elena Scutelnicu, decanul Facultății de Inginerie.

Diploma de fidelitate „Alexandru Guțu” se acordă anual în luna decembrie și este o tradiție la Facultatea de Inginerie din anul 2008. Alexandru Guțu (1904-1978), distins cadru didactic de o pregătire ştiinţifică multi- şi interdisciplinară cu totul ieşite din comun, a predat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați disciplinele: Organe de Maşini, Termotehnică şi Geometrie Descriptivă. A fost, deopotrivă, un iubitor al disciplinelor tehnice dar și al artelor. În amintirea sa, prima sală amfiteatru din Pavilionul D, amfiteatrul D 01 de la Inginerie îi poartă numele.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email