UGAL

Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a organizat, în premieră, o serie de evenimente științifice și tehnice de tip Tech-Talk, la care au fost invitați reprezentanți ai mediului academic, mediului privat, autorităților publice, ONG-urilor și societății civile, în cadrul cărora s-a discutat despre provocările din Știință, Tehnologie și Inginerie. Au fost abordate tematici actuale din domeniile de specializare inteligentă, specifice dezvoltării tehnologiilor noi şi emergente, eco-nano-tehnologiilor și materialelor avansate, energiei, mediului și schimbărilor climatice.

Tech-Talk (ING) reprezintă o oportunitate şi un bun prilej de a reuni experți din domeniile Inginerie mecanică, Inginerie industrială, Ingineria autovehiculelor, Ingineria materialelor, Ingineria mediului, Științe inginerești aplicate, dar și din alte domenii conexe. Au fost organizate dezbateri, pe teme interdisciplinare din Industria 4.0, digitalizarea în inginerie, tehnologii și sisteme moderne de fabricație, internetul lucrurilor și obiectelor industriale (IIoT), care răspund, în egală măsură, cerințelor pieței forței de muncă şi ale angajatorilor, standardelor de calitate în educație, principiilor de excelență în cercetare și competitivității.

Subiectele abordate pot deschide noi perspective de investigare şi pot contribui la actualizarea informațiilor și cunoștințelor stakeholder-ilor, în vederea conectării permanente la provocările majore din industria inteligentă. Întâlnirile au creat un mediu favorabil diseminării informațiilor şi rezultatelor obţinute în cadrul proiectelor de cercetare-dezvoltare-inovare, cu aplicabilitate în industrie, derulate în cadrul Facultății de Inginerie, dar și în instituțiile și companiile colaboratoare.

Evenimentul Tech-Talk (ING), organizat de Facultatea de Inginerie în colaborare cu BEIA Consult International și ALTFACTOR SRL Galați, s-a derulat online și a auvut ca temă Smart Industry. Smart Technology. Smart People.

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email