UGAL

Dragi Români,

Pe 1 Decembrie celebrăm Ziua Națională a României, o dată istorică, în care, prin Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Țara la 1 decembrie 1918 se desăvârșea procesul de formare a unui stat național unitar românesc.

Marea Unire a Românilor din anul 1918 finaliza o luptă începută cu mult timp în urmă de strămoșii noștri, în care aproape toate etapele parcurse au fost plătite prin jertfe de sânge. Ne alăturăm celor ce simt românește, amintind că Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi contribuie, prin proiectele sale educaționale, la menținerea patriotismului și a spiritului național peste tot în lume unde se vorbește limba română.

Dacă în urmă cu doi ani Ziua Națională a României a avut o încărcătură simbolică, 2018 fiind consacrat ca Anul Centenarului, 1 decembrie 2020 readuce în atenția noastră ideea de unitate în spirit, limbă, valori și, mai ales, necesitatea de a fi solidari în momentele dificile. Doar împreună, prin curaj și credință, putem trece peste momentele dificile ale istoriei și vom contribui la dezvoltarea proiectului național în context european.

 

 

La mulți ani celor cu România în suflet!

La mulți ani celor ce simt românește!

La mulți ani binecuvântați cu sănătate și prosperitate!

 

Prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu

Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email