UGAL

Tinerii cercetători de la Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați au obținut trei premii importante la Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești organizată online de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului, pe 27 noiembrie. Astfel, Premiul I, secțiunea Tehnologie Alimentară, categoria postere, a ajuns la echipa formată din: Ștefania Adelina Milea, Iuliana Aprodu, Gabriela Elena Bahrim, Gabriela Râpeanu și Nicoleta Stănciuc pentru lucrarea: β-lactoglobulin peptides enhanced the health-benefits of flavonoids from yellow onion skins extract through microencapsulation.

Premiul al II-lea, secțiunea Tehnologie Alimentară, categoria postere, a fost decernat echipei: Nina-Nicoleta Condurache, Gabriela Elena Bahrim, Nicoleta Stănciuc și Gabriela Râpeanu, pentru lucrarea: Fluorescence quenching of whey proteins and peptides by eggplant peels’ anthocyanins.

Premiul al III-lea, secțiunea Tehnologie Alimentară, categoria postere, a ajuns la echipa formată din:  Mioara Gabriela Slavu (Ursu), Iuliana Aprodu, Iuliana Banu, Gabriela Râpeanu și Nicoleta Stănciuc, pentru lucrarea: Proprietățile nutraceutice ale porumbului mov și efectul său de inhibare a α-glucozidazei și α-amilazei.

Felicitări premiaților și colectivului de cadre didactice care au coordonat cercetările.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email