UGAL

Primul Târg Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar – InovAliment, organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Forumul Investitorilor Români și cu Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați s-a desfășurat în intervalul 23-27 noiembrie. Evenimentul științific InovAliment s-a adresat cercetătorilor și specialiștilor din industria alimentară, din mediul universitar și din institutele și stațiunile de cercetare din România și a avut ca principal obiectiv conectarea sectorului de cercetare-dezvoltare-inovare la necesitățile mediului de afaceri din România.

 

  Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor a înscris în competiție un număr de 12 lucrări de cercetare cu rezultate inovative, brevetate sau în curs de brevetare, câștigând 2 premii importante:

- Premiul Special Inovaliment 2020 pentru lucrarea Ingrediente naturale cu funcționalitate multiplă pe bază de extracte antocianice din coji de vinete și bacterii lactice co-microîncapsulate și aplicații ale acestora. Inventatori: Condurache Nina-Nicoleta, Bahrim Gabriela Elena, Râpeanu Gabriela, Stănciuc Nicoleta.

- Premiul al II-lea la secțiunea Tehnologii alimentare: Băutură destinată persoanelor cu dislipidemie. Inventatori: Caterina Dumitru, Camelia Vizireanu.

 
Rezultatele obținute certifică implicarea susținută a cadrelor didactice și a tinerilor cercetători de la Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor în activități de cercetare, dezvoltare și inovare cu impact pentru societate și mediul de afaceri, pentru creșterea calității vieții prin valorificarea superioară a resurselor alimentare, aplicând principiile economiei circulare.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email