UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va organiza luni, 23 noiembrie, un workshop pe tema „Dezvoltarea unor parteneriate durabile între universități, mediul de afaceri, instituții publice și ong-uri în regiunea de S-E”. În contextul actual al pandemiei, manifestarea va avea loc online, pe platforma Microsoft teams și va cuprinde trei secțiuni.

  În deschidere vor lua cuvântul: prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, conf. univ. dr. Andy Corneliu Pușcă, Rectorul Universității „Danubius”, Galați, Ștefan Fusea, Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din Brăila, Luminița Mihailov, Director. gen. al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est și Mirona Daia, Director Direcției Politici Industriale și Competitivitate din cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.     

În Secțiunea I - SMART FARMING - se vor discuta aspecte legate de piața produselor locale și potențialul acestora de a fi promovate la nivel european și internațional.

  Secțiunea II are în vedere Digitalizarea în economie. Specializarea inteligentă. Tranziție industrială și va reuni prezentări despre fondurile europene destinate mediului de afaceri, clustere și digitalizarea sectorului economic.  

Secțiunea III - Clustere, motor al dezvoltării verzi, digitale și sustenabile este destinată prezentării activităților propuse pentru Clusterul „Vinul dacic”, recent înființat, ca proiecte și inițiative specifice agriculturii inteligente în domeniul viti-vinicol derulate de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. 
 
„Insituția noastră vizează dezvoltarea unor parteneriate durabile cu mediul de afaceri și instituțiile publice regionale și naționale. “Dunărea de Jos” din Galați este cea mai mare universitate din Regiunea de Sud Est a României și un pol important al educației și cercetării. Propunem dezvoltarea unor proiecte de cercetare care să răspundă unor preocupări sociale majore și creșterea transferului de tehnologie și cunoștințe către mediul de afaceri. Mulțumim partenerilor noștri care s-au implicat în organizarea întâlnirii de lucru și propunem ca pe viitor aceste evenimente să se deruleze periodic”, a declarat domnul prof. univ. dr. ing. dr. ec. Silvius Stanciu, Prorectorul Universității “Dunărea de Jos” din Galați.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email