UGAL

Pentru a monitoriza cât mai riguros starea de sănătate a angajaților, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a achiziționat 1.000 de teste rapide pentru detectarea cazurilor de Covid-19. De marți, 17 noiembrie, a început testarea personalului angajat, iar până astăzi, la ora 14.00, au fost testate peste 150 de persoane. Au fost identificate 3 persoane pozitive, care au fost trimise la Spitalul de Pediatrie „Sf. Ioan” din Galați, pentru testarea RealTime PCR.

  Universitatea noastră are un contract cu Spitalul de Pediatrie pentru realizarea acestui tip de teste. Rezultatele sunt comunicate în maxim 24 de ore. Pe baza unei planificări, instituția va continua testarea periodică a salariaților.   În urma triajului zilnic din cămine, nu s-a constatat existența vreunui student care să aibă simptome specifice COVI-19. La izolator există un singur student care a fost contact cu un caz COVID-19 mai vechi.

 
Prioritatea conducerii Universității „Dunărea de Jos” din Galați reprezintă siguranța și sănătatea studenților, a cadrelor didactice și a personalului administrativ. În acest scop, au fost luate toate măsurile impuse de actele normative în vigoare, respectiv igienizarea frecventă a spațiilor, obligativitatea purtării măștilor de protecție și utilizarea dezinfectanților pentru mâini, organizarea unui program decalat de lucru, cu respectarea distanțării fizice.
 
Universitatea noastră asigură continuitatea activității didactice și de cercetare în mediul online în contextul măsurilor de siguranță datorate pandemiei SARS-CoV-2.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email